VECKA 26
Onsdag
29
Juni
BT-annons
2008-11-07
photo


Görans klassiska boktips: II
För den som vill lära sig mer om börs, finans, ekonomi, historia, psykologi och den mänskliga naturen, fortsätter vi i dag med vår serie boktips från Göran Högberg. I dag rekommenderas åtta läsvärda böcker.

[image] Economics in one Lesson
Inspirerad av Ludwig von Mises (Human Action: A Treatise on Economics) skrev Henry Hazlitt skrev denna klassiker för över 50 år sedan. Boken är pedagogiskt skriven och har fått mycket bra kritik ända sedan den första tryckningen.

Göran: Bästa nybörjarboken för den som vill lära sig vad "Economics" är. Bra mycket bättre än den "populära och politiska Nationalekonomin", de tvingar på studenter på universitetet. Efter att ni läst den här boken är ni mogna för Mises, Human Action.

[image]

The Case Against the Fed
Murray N. Rothbard (1926-1995), ekonom och historiker, har utöver The Case against The Fed skrivit 25 böcker och tusentals artiklar. I denna bok diskuteras de största problemen med Federal Reserve System som starkt kritiseras av författaren.

Rothbard skriver för läsare utan ekonomisk bakgrund.

Göran: En välskriven analys av Federal Reserve i USA. Kan appliceras på samtliga centralbanker i världen.
[image][image][image]

Adventure Capitalist
Investment Biker
Hot Commodities

Jim Rogers har blivit känd som den guru som förutsåg den stora råvaruboomen. Rogers är dock mer än en fluga för tiden, han har nämligen, under årtionden, bevisat sin skicklighet att läsa av marknaden.

Författaren är en riktig Market Wizard och blev intervjuad av Jack D. Schwagers första bok Market Wizards. Vad Rogers har att säga borde vara av intresse för alla som är intresserad av marknaden.

Göran: Skrivna av den mycket färgstarke Jim Rogers som rest runt världen två gånger. En gång på mototcykel och en gång med bil. Humoristisk och mycket "på pricken" i sina iakttagelser.

[image][image] The Silver Bears
The Billion Dollar Sure Thing (Billion Dollar Killing)

The Silver Bears av Paul E. Erdman är en novell om ett corner-försök i silvermarknaden. Boken publicerades 1974 och har sedan filmatiserats med Michael Caine som huvudsrollsinnehavare.

Författaren har även skrivit novellen Billion Dollar Killing.

Göran:
Två finansiella thrillers om spekulation i 1970-tals miljö, spännande och roliga.

[image]The International Man
The International Man av Douglas R. Casey beskriver olika länder med utgångspunkter som lag och rätt, skatter och möjligheter.

Göran: Spännande beskrivning av "det internationella läget" runt 1980. Kul att jämföra med dagens "läge".

 

 


Fler boktips:
Klassiker – vad varje trader bör läsa: I

Klassiker – vad varje trader bör läsa: II

Klassiker – vad varje trader bör läsa: III

Görans klassiska boktips: I

Görans klassiska boktips: II


Fler artiklar finner du här!

 
Göran Högberg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 11
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11