VECKA 49
Måndag
04
December
BT-annons
2023-04-21
photo


Magergrisar vid stöd
Lean Hogs närmar sig ett starkt stödområde där köp kan bli aktuellt.


Långtidsgraf från MetaStock

Dagsgraf från MetaStock

Lean Hogs
Lean hogs, eller "magergrisar" som de ibland kallas, är en typ av terminskontrakt som tillåter investerare att spekulera om framtida priser på magergrisar.

Sedan tidigt 70-tal har priset varit relativt stabilt, sidledes mellan tydliga stöd och motstånd.

År 2010 passerades taket dock och kursen dubblades på kort tid.

Nu återtestas tidigare tak som stöd efter nästan en halvering av priset. Det är hög tid att söka efter bottenformationer i dagsgrafen.

I dagsgrafen ser vi dock lägre lägsta och lägre högsta. Trenden är negativ och således är det inte någon brådska att köpa.

Terminskontrakt på magergrisar handlas på råvarubörser som Chicago Mercantile Exchange (CME) och tillåter investerare att satsa på framtida priser på magergrisar.

Dessa kontrakt avvecklas i kontanter och används vanligtvis av bönder, köttförpackare och handlare för att skydda sig mot prisfluktuationer.

Liksom andra terminskontrakt bestäms priset på magergrisar av faktorer som utbud och efterfrågan, såsom väderförhållanden, globala handelspolitik och konsumentpreferenser.

Spekulanter kan tjäna på prissvängningar genom att köpa kontrakt när de tror att priset kommer att stiga och sälja när de tror att priset kommer att sjunka.

Magergrisar syftar på grisar som har uppfötts specifikt för sitt magera kött, som är lågt i fett och högt i protein. Dessa grisar uppföds vanligtvis i stora kommersiella verksamheter och används för grisköttprodukter såsom bacon, skinka och korv. 

http://www.pursegainer.com/images/new_home/Öppna konto hos Ava Trade här!.png 

http://www.pursegainer.com/images/new_home/Öppna konto hos GFF brokers här!.png

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons