VECKA 29
Lördag
20
Juli
BT-annons
2023-05-02
photo


Ripples turer
SEC stämde Ripple men priset trendar upp.

Dagsgraf från MetaStock

Ripple
Ripple har vänt ned från en högre topp och rekylerar därmed mot trenden, vilket innebär köpläge för trendföljare. 

Ripple är en av de största kryptovalutorna med ett marknadsvärde på över 52 miljarder dollar. Ripple hamnade i en rättslig process med USA:s finansinspektion SEC angående försäljningen av sin valuta, XRP.

I december 2020 året stämde SEC Ripple och dess verkställande direktörer för att ha sålt XRP, vilket ansågs vara ett oregistrerat värdepapperserbjudande värt 1,3 miljarder dollar.

Trots anklagelserna ökade valutans marknadsvärde enormt under 2021.

Ripples VD Brad Garlinghouse XRP:s försvarade utgivning genom att hävda att tillgången var decentraliserad och användes som en brovaluta i gränsöverskridande transaktioner.

SEC kontrade med att hävda att Ripple hade sålt XRP till investerare över hela världen sedan 2013, med syfte att finansiera sina operationer och berika sina verkställande direktörer.

SEC hävdade också att Ripple hade fått juridisk rådgivning redan 2012 som varnade dem för att försäljningen av XRP kunde betraktas som ett värdepapper.

XRP används bland annat för On-Demand Liquidity (ODL), ett gränsöverskridande betalningssystem som utnyttjar XRP som en bro mellan valutor.

Remitteringsföretaget MoneyGram började testa lösningen redan 2018, men Ripple betalade senare 61,5 miljoner dollar i marknadsutvecklingsavgifter relaterade till ODL.

Efter åtalspunkterna avbröt MoneyGram sitt partnerskap med Ripple och andra kryptobolag distanserade sig från XRP.

I november meddelade Ripple ett samarbete med Republiken Palau för att utforska en nationell digital valuta byggd på XRP-ledgern.

Detta samarbete med den lilla mikronesiska östaten fokuserade initialt på att utveckla strategier för gränsöverskridande betalningar och en USD-backad digital valuta för Palau. 

Medan kryptoindustrin har mognat på flera sätt, som med antagandet av ETF:er, Lightning Network och NFT:er, visar XRP att vissa tvivelaktiga marknadsvärden kvarstår.

 

http://www.pursegainer.com/images/new_home/Öppna konto hos Ava Trade här!.png 

http://www.pursegainer.com/images/new_home/Öppna konto hos GFF brokers här!.png

 
Börstjänaren