BT-annons
Tisdag 22 januari 2019
ANNONS
strip

photo
2013-04-19
photo


Ny svensk topplacering i USA!
Glädjande nog har den lilla svenska uppstickaren HASAFUMA åter tagit sig in på topplistan över de framgångsrikaste aktiva hedgefonderna och tradingprogrammen i USA. Denna gång var det med programmet Hedgehog, som under mars månad steg hela 19%! HASAFUMAS båda CTA-program ligger nu på +40% vardera sedan starten förra året.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/werwerwrw.jpg

 

HFM Week
När HFM Week (CTA Intelligence) listar årets topp 20 CTA:er (kapitalförvaltare) i USA ligger programmet FX Momentum på plats 12.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/78yjmhtcfgbd.jpg

Top of the line
Det har åter blivit dags för Börstjänarens 100% opartiska genomgång av tio-i-topp-listan för den amerikanska CTA-marknaden, som listar de framgångsrikaste aktiva hedgefonderna och tradingprogrammen i USA. Ovanstående topplista för mars månad kommer från IASG, som för statistik över mer än sexhundra olika modeller för alternativ kapitalförvaltning.

Hallenborg & Sandström Fund Management AB (HASAFUMA) tog en andraplats med Hedgehog som avancerade 19 procent.

I det slagna fältet återfinns storheter som: vår svenska stolthet Brummer och Partners Lynx Asset Management AB; Europas Hedgefondstjärna nr 1, Winton Capital; och Eckhardt Trading Company, Turtle Traders fadersfigur William Eckards skötebarn.

Alternativa investeringar
Mars blev en positiv månad för aktieindexen i USA men i Europa har indexen börjat närma sig så låga nivåer att dagstrenderna snart kan komma att skifta till fallande. Så länge trenden stiger är det enkelt att vara investerare i aktier men när det vänder ned ökar vikten av att sprida portföljen över fler okorrelerade investeringar. När aktieportföljen minskar i värde kanske något annat går bättre och på så sätt kan man få en jämnare utveckling på sitt kapital.

HASAFUMA är specialiserat på så kallade managed futures, produkter som normalt sett inte har någon korrelation med aktiemarknaden. Det har alltså ingen betydelse om aktiemarknaden går upp eller ned för resultatet på företagets produkter.

Utvecklingen på HASAFUMAs produkter är helt beroende på förvaltarens förmåga att följa trender i finansmarknaderna, både upp eller ned på lång och kort sikt.

Resultat
Sedan starten maj 2012 har CTA-programmet Hedgehog ($750 000 i förvaltat kapital) avancerat med drygt 41 procent, och i mars 2013 tog förvaltaren andra platsen på IASG:s månatliga topplista med en uppgång på 19 procent. Företagets program finns även listade hos Barclayhedge.

HASAFUMAs andra program FX Momentum ($550 000 i förvaltat kapital), som följer kortsiktiga trender i valutamarknaden, fortsatte upp med 1,78 procent i mars och har sedan juli 2012 stigit med 39 procent. Sämsta månaden var december i fjol, då programmet föll med 0,3 procent.

Hedgehog och FX Momentum förvaltas av Hallenborg & Sandström Fund Management AB, som driver denna CTA-verksamhet i USA.

Minsta insats i FX Momentum är $20 000 (126 000 SEK). Minsta insats i Hedgehog är $140 000 (900 000 SEK).


Nedan tabell hämtad från HASAFUMAs amerikanska webbplats.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/wert4et43t564e5df.jpg

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
BT-annons