BT-annons
Tisdag 20 mars 2018
ANNONS
strip

photo
2011-12-09
photo


Oroliga tider kan lyfta Clas Ohlson
Clas Ohlson levererade en rapport under förväntat, men det tekniska börjar ljusna. Passeras tidigare topp är det dags att gå in med ett långsiktigt köp. Enligt vd Klas Balkow är de oroliga tiderna positivt för bolaget.

 

Clas Ohlson. Månadsgraf med trendlinjeanalys.

Månadsgraf 
Långtidsgrafen ovan visar att Clas Ohlson är billig om man jämför dagens notering med nivåerna för de senaste tio åren.

Rörelseresultatet under andra kvartalet uppgick till 124 miljoner kronor, vilket var sämre än väntat. Försäljningen i november har dock ökat med 7 procent och vd Klas Balkow menar att bolaget bör tjäna på de oroliga tiderna då billigare produkter efterfrågas.

Än så länge har vi dock inte sett något större intresse av att köpa aktien.

Clas Ohlson. Veckograf med trendlinjeanalys.

Veckograf 
När vi senaste analyserade Clas Ohlson för över ett år sedan var veckotrenden negativ. Resan ned har fortsatt utan bottenkänning.

Något under dagens nivå har vi dock starka stöd, nivåer som skulle kunna sätta stopp för säljarna och skifta trenden till stigande.

Närmsta stöd ligger vid 70 kr och motstånd har vi vid 85 kr. Passeras stödet vid 70 kr bekräftas veckotrenden åter som fallande, då kan man ta sikte på 50 kr. Men skulle köparna ta kursen upp över 85 kr är det dags att köpa Clas Ohlson både på kort och lång sikt. Då kan vi lyssna till Klas Balkows positiva uttalande.

Clas Ohlson. Dagsgraf med trendlinjeanalys.

Dagsgraf 
Det är när vi zoomar in i dagsgrafen som vi ser den tekniska köpsättuppen. Noteringar över 84 kr innebär att kursen bryter upp mot en högre topp.

Eftersom det görs efter en högre botten, skiftar dagstrenden då till stigande. Med tanke på att kursen är kraftigt översåld i långtidsgrafen, är detta en intressant trejd. Den första indikationen om att säljarna tappat greppet fick vi när den fallande trendlinjen passerades.

Målområdet för ett köp ligger på 105 kr sedan 120 kr. Med skulle kursen sedan trilla under 70 kr, ser det tekniska inte längre så ljust ut.

Tänk på att det är först om 84 kr passeras som vi har utbrottet, först då skiftar trenden till stigande. Utan utbrott upp, har vi fortfarande en konsolidering i en långsiktigt fallande trend, vilket inte alls lockar till köp.

Rekommendation
Köp om kursen bryter upp över 84 kr dvs. köp i samma sekund som senaste avslutet i Clas Ohlson är 85 kr.

 
Henrik Hallenborg