BT-annons
Söndag 18 augusti 2019
ANNONS
strip

photo
2018-11-03
photo


Fråga BT: psykologin i en trend
Varför är det lättare för en aktie att stiga från en ny alla tiders högstanotering, än ett bolag som noteras vid en fleraårslägsta.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/kmm.png

Hejsan,

Ni säger ofta att en aktie kommer att ha svårt att gå upp eller ner för att många ligger med förlust resp vinst.

Skulle ni kunna förklara lite om psykologin bakom varför ni säger så här?

Varför har t.ex en aktie svårt att stiga om många ligger med förluster eller varför har den lättare att fortsätta uppåt om alla ligger på plus?

----

Hej Mats, 

Det brukar finnas en bra anledning till varför ett bolag rör sig som det gör. Fundamentan bakom en rörelse kanske bara är känd för de mest välinformerade.

Vi utgår från att insiderhandeln är omfattande i marknaden, att det är något som är direkt omöjligt att förbjuda.

Om trenden faller innebär det att något inte står rätt till, bolaget är inte ett fynd. En ny fleraårslägsta innebär att många ligger med förlust.

Uppgångar kan då tänkas användas för att ta sig ut med en mindre förlust, kanske man får en andra chans att göra break even. Uppgångar erbjuder också välinformerade möjligheten att göra sig av med ännu fler aktier.

I en stigande trend är alla nöjda och glada om kursen når en ny alla tiders högstanotering. Köparna är starka, de är också kapitalstarka dvs. de kan låna mer pengar för att öka positionen.

Alla försäljningar som görs är vinsthemtagningar och varför säkra vinst om priset har en tendens att vara högre i morgon?

Mvh
Henrik

Läs en eventuell fortsättning av denna tråd här!

----

Om du har några frågor eller funderingar kring aktier eller vår webbplats är du välkommen att höra av dig till oss, så ska vi försöka svara så gott vi kan.

Du kan fråga om allt mellan himmel och trejd, varmt välkommen!

Klicka här för att ställa en fråga!

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
GA
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
BT-annons