VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2017-09-10
photo


Vi slog i alla fall index – vi hade i alla fall tur med vädret
Bättre att sätta lite mandelpotatis hemmavid och sedan köpa apelsiner och kaffe på ICA – eller på termin!

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/kmm.png

 

Fråga BT är Börstjänarens nya version av "kontakta oss" som tar över där Bosse Börstjänare slutade.

Om du har några frågor eller funderingar kring aktier eller vår webbplats är du välkommen att höra av dig till oss, så ska vi försöka svara så gott vi kan.

Du kan fråga om allt mellan himmel och jord, varmt välkommen!

Klicka här för att ställa en fråga!

 

Hej
Tack  för texterna Haj på risk. De är bland det bästa, mest realistiska och mest begripliga jag har läst kring börshandel.

Ni räddar småspararliv med dessa fina artiklar. Man inser att det inte handlar om att spöa index eller göra storkovan utan om att, som jag ser det, odla. Och odling tar tid, och om man sköter om sin lilla täppa så ger den god avkastning i sinom tid..

Det är kul med att odla sitt kapital och se det växa..

Allt gott önskar jag er, tradingbröder..
/Ingemar

 

Hej Ingemar,
Tack för beröm och lyckönskan!

Jag är beredd att hålla med dig angående HH artikelserie Haj på risk.

Den är väldigt personligt skriven, kanske till och med lite väl frispråkig ibland, vilket nog har bidragit till att texten håller och känns fräsch ännu efter tio år. Sen bidrar det ju förstås också att tradingvisdomar är tämligen eviga: människan är ju likadan idag som för hundra år sedan, samma misstag, samma lockelser, samma masspsykologi – det gör att många av de bästa tradingböckerna har hundra år och mer på nacken. Så tio år är ju ingenting i det perspektivet.

Jo, det där med att "spöa index" är något som de "kollektivanslutna" investerarna får hålla på med. Här trejdar vi ju individuellt och går kort eller lång allt efter hur marknaden ser ut.  "Vi slog i alla fall index – vi hade i alla fall tur med vädret": har vi hört den förut! (Det betyder ju inte så mycket om börsen – eller samvaron – brakar åt skogen.)

Din liknelse med odling är synnerligen träffande!
Man får sköta sin täppa i lugn och ro utan att låta sig distraheras. Många jagar solsken och vill aldrig ha regn – men hur mycket växer det då?  Den som inte lärt sig att ta förluster gör heller inga vinster.  Och ogräsen som behöver rensas – ja, dem står man ju för alldeles själv för det mesta! Sen gäller det ju också att ta de trejder som det finns förutsättningar för: om vi försöker odla apelsiner eller kaffebönor här uppe i norr, så blir det nog ett magert resultat.

Bättre att sätta lite mandelpotatis hemmavid och sedan köpa apelsiner och kaffe på ICA – eller på termin!

Allt gott även till dig, broder! ;-)
Mvh Thomas S.

Läs en eventuell fortsättning av denna tråd här!

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons