VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2023-04-18
photo


Utländska innehavare av amerikansk skuld

Foreign holders of U.S. debt, på svenska utländska innehavare av amerikansk skuld, är länder, företag och privatpersoner från andra länder som köper obligationer som emitterats av den amerikanska staten.

USA är en av världens största låntagare och deras obligationer anses vara en av de mest stabila investeringarna på marknaden.

Utländska innehavare av amerikansk skuld är en viktig del av den amerikanska ekonomin, eftersom deras köp av obligationer möjliggör finansiering av den amerikanska statens utgifter.

Utländska innehavare av amerikansk skuld är också en viktig faktor i den globala ekonomin, eftersom deras köp av amerikanska obligationer påverkar valutakurser och räntor runt om i världen.

De största innehavarna av amerikansk skuld är Kina och Japan, som tillsammans håller en betydande del av den totala skulden.

Andra stora innehavare inkluderar länder som Saudiarabien, Brasilien och Storbritannien, samt internationella organisationer som Internationella valutafonden (IMF) och Världsbanken.

Det är viktigt att notera att höga nivåer av amerikansk skuld kan innebära en risk för den amerikanska ekonomin och den globala ekonomin i stort.

Om utländska innehavare av amerikansk skuld skulle välja att sälja sina obligationer i stor skala, kan det leda till en minskning av värdet på amerikanska obligationer och ökade räntor på amerikanska lån. Detta skulle i sin tur kunna leda till en ekonomisk nedgång och påverka hela den globala ekonomin.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 Nästa Sista Sid 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
 
 
 
 
 
 
Annons