VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2023-04-21
photo


Obligationsmarknaden

Den globala obligationsmarknaden är en enorm marknad där företag och regeringar kan låna pengar genom att emittera obligationer.

Obligationer är en typ av skuldebrev som ger innehavaren rätt till återbetalning av lånet med ränta. Dessa obligationer kan köpas och säljas av investerare på den globala marknaden.

Den globala obligationsmarknaden är en viktig källa till kapital för företag och regeringar över hela världen. Det finns olika typer av obligationer som emitteras, inklusive statsobligationer, företagsobligationer, kommunala obligationer, internationella obligationer och obligationsfonder.

Statsobligationer emitteras av regeringar runt om i världen för att finansiera sina utgifter. Dessa obligationer anses ofta vara säkra investeringar eftersom regeringar vanligtvis har hög kreditvärdighet och god förmåga att betala tillbaka sina lån.

Företagsobligationer emitteras av företag för att finansiera sina verksamheter eller för att betala av sina befintliga skulder. Dessa obligationer är vanligtvis mer riskfyllda än statsobligationer eftersom företag har en högre risk att misslyckas eller inte kunna betala tillbaka sina lån.

Kommunala obligationer emitteras av lokala myndigheter för att finansiera infrastrukturprojekt som vägar, skolor och parker. Internationella obligationer emitteras av länder utanför deras hemländer. Obligationsfonder är investeringsfonder som innehåller en portfölj av obligationer.

Den globala obligationsmarknaden påverkas av olika faktorer, inklusive räntor, inflation, politiska händelser och ekonomisk tillväxt. Räntesatserna är särskilt viktiga för obligationsmarknaden eftersom de påverkar avkastningen på obligationerna.

När räntorna stiger minskar vanligtvis värdet på befintliga obligationer eftersom de har en lägre avkastning jämfört med nya obligationer med högre ränta. Inflation kan också påverka obligationsmarknaden eftersom högre inflation kan leda till högre räntor och minskad efterfrågan på obligationer.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 Nästa Sista Sid 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
 
 
 
 
 
 
Annons