VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2017-10-06
photo


Köpläge i SAS när staten säger nej
Sverige och Norge vill inte vara med i SAS nyemission, aktien har uppvisat styrka och kan köpas.

Veckograf över SAS

SAS
SAS noteras i ett intressant läge, vid tidigare toppar i en veckograf. Ovanför är det fritt från motstånd, upplagt för en kraftig våg upp och ett rally.

I dagsgrafen är trenden positiv efter en momentumrörelse upp. Men i dag rasade kursen med över 7 procent i samband med att den svenska och norska staten sagt nej att delta i SAS förestående riktade nyemission.

Danska staten planerar dock att vara med.

Alla tre stater stödjer förslaget om nyemission.

Att Sverige och Norge väljer att inte vara med är något som kan vara något positivt för börskursen om nu statligt ägande minskar.

Huvudägare i SAS är Sverige med 17,2% sedan Danmark med 14,2 och Norge har 11,5%.

Ägandet ligger i enbart stam- och inga preferensaktier.

Som fjärde största ägare finns Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, som äger cirka 7,5 procent.

Nyemissionen avser högst 66 miljoner stamaktier och räknat på torsdagens stängningskurs 27 kronor som är 94 procent högre än vid senaste årsskiftet, motsvarar det ett kapitaltillskott på 1,8 miljarder kronor.

Just nu är SAS börsvärde 12,7 miljarder kronor.

Dagsgraf över SAS

Att aktien faller tillbaka efter att ha dubblats i pris sedan januari, innebär köpläge för den som tajmar entré med teknisk analys.

Nu är det läge att köpa SAS både på kort och lång sikt. Enligt handelsmodellen BT-kanalen, som köper på rekyler vid 18 EMA, kunde entré ha gjorts i dag.

Man skall dock inte räkna med att dippen är över bara för att 18 EMA träffas, kanske det fortsätter ned några dagar till. Det ändrar ingenting, en fortsatt nedgång ger ännu bättre köpläge, bättre risk/reward-kvot.

”Vi anser att det är positivt att SAS AB vill förstärka sin finansiella position. Vi har varit tydliga med att vi inte är en långsiktig ägare, men däremot en ansvarsfull ägare och gör därför det vi kan för att underlätta för bolaget att ta in nytt kapital – i detta fall genom att inte sälja aktier på marknaden under en period efter bolagets nyemission” – näringsminister Mikael Damberg (S)

Rekommendation
Köp direkt på dagens nivå, öka om rekylen ned fortsätter.

SAS är köpvärd på lång sikt som investering, så länge som kursen inte går under tidigare rekylbotten vid 18 kr.

 

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons