VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2016-10-13
photo


Gör som staten och sälj SAS!
Den svenska och norska staten ska sälja totalt 19 miljoner aktier i SAS.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
SAS har inte varit ett bolag som belönat långsiktiga investerare. Aktien verkar helt hopplös, klicka här för en långtidsgraf!
 
Vid gårdagens Trejdingklubben Online gick vi igenom aktiens kortsiktiga rörelser, grafen ovan.

Klicka här för att lyssna till Trejdingklubben Online!

Först hade vi ett köp i oktober förra året sedan en blankning enligt våra modeller.

Vid punkt 1 i grafen ovan hade vi ett nytt möjligt köp på ett utbrott upp mot en högre topp efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten. Andra köpet kom vid punkt 2, då kursen rekylerade mot trenden.

Sedan återtestades tidigare topp och priset föll tillbaka utan att ha nått en högre högsta, vilket var negativt. Säljsignalen kom vid punkt 3 när tidigare rekylbotten passerades.

Det har inte så stor betydelse hur billig aktien är eller hur mycket priset tappat, faller SAS under 16 kr har vi en sättupp för blankning eftersom ett viktigt stöd bryts. Potentialen är en nedgång mot 10 kr, där 14 kr utgör ett mindre stöd på vägen ned.

I går kom nyheten i ett pressmeddelande från den svenska regeringen att den svenska och norska staten ska sälja totalt 19 miljoner aktier, vilket motsvarar 5,8 procent av antalet utestående aktier i SAS.

Både svenska och norska staten har dock ingått ett lock up-avtal om att inte sälja mer aktier inom 180 dagar och Danmark ska inte sälja några aktier alls.

Svenska och norska staten bedömer att SAS långsiktigt kommer att stärkas av en förändrad ägarstruktur, som innebär ett minskat statligt ägande men för att satsa några pengar på det bör man invänta en trevligare teknisk bild.

Som det ser ut nu är intresset för att sälja aktien mycket stort.

Staternas försäljningar är ett första steg i en successiv och ansvarstagande avyttring av den svenska och den norska statens ägande i SAS enligt pressmeddelandet.

Svenska, norska och danska staten äger sammantaget cirka 50 procent av SAS.

Rekommendation
Sälj och sälj blankt om priset går under 16 kr.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons