VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2017-11-07
photo


SAS tvekar efter rapport och högre oljepris
SAS-aktien har dubblats i pris men nu tvekar köparna.

SAS med trendlinje

SAS
Dagstrenden i flygbolaget SAS är stigande sedan början av året.

Förra veckans rapport lyfte kursen till en ny topp men sedan tog köparna en paus. Det tekniska läget är fortfarande återtest av tidigare topp i den positiva trenden.

Trillar kursen nu ned under tidigare rekylbotten skfitar dagstrenden till fallande efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp. Så bolaget noteras vid ett avgörande läge just nu.

SAS resultat före skatt och engångsposter uppgick preliminärt till cirka 1,9 miljarder kronor under räkenskapsåret 2016/2017 (november 2016 - oktober 2017).

Intäkterna var preliminärt cirka 42,5 miljarder kronor (39,5) och resultatet före skatt cirka 1,7 miljarder (1,4).

SAS förväntar att den totala marknadskapaciteten inför hösten och vintern 2017/2018 kommer att öka i snabbare takt än under början av 2017.

"SAS planerade kapacitetsökning (ASK) under 2017/2018 är därför enbart 1-3 procent jämfört med föregående år. Som en följd av infasningen av större flygplan förväntas kabinfaktorn i inledningen av räkenskapsåret bli lägre än föregående år" enligt ett pressmeddelande.

SAS skriver också att osäkerheten i omvärlden är fortsatt stor;  att det råder hög volatilitet i valutakurser och flygbränslepriser.

"SAS har för de kommande sex månaderna säkrat en stor del av den förväntade flygbränslekonsumtionen och nettounderskottet i dollar. Trots det skulle stigande flygbränslepriser, tillsammans med en uthållig förstärkning av dollarn, kunna påverka resultatutvecklingen negativt" enligt pressmeddelandet.

Rekommendation
Behåll köpta i SAS så länge kursen inte går under tidigare botten.

Just nu rusar oljan mot högre toppar i en stark trend, något som kan slå negativt mot SAS.

 

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons