BT-annons
Tisdag 20 mars 2018
ANNONS
strip

photo
2012-06-01
photo


SKF till portföljen
Trenden i SKF är starkt fallande, väl värd att följa. Till Kanalportföljen tog vi in en kort position för några dagar sedan.

GRATIS DAGLIGT NYHETSBREV!
Börstjänaren skickar varje dag ut ett nyhetsbrev till registrerade läsare, klicka här för att göra en kostnadsfri registrering!

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.aktieanalys_364.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Vid punkt 1 i grafen ovan var dagstrenden stigande och positiv i SKF, allt var frid och fröjd; rekyler kunde användas för köp.

Vid punkt 2 fick vi dock ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp, köparna vara därmed inte lika ivriga som tidigare. För första gången sedan uppgången startade i november förra året, lyckades de inte driva priset mot en ny högre topp.

När vi sedan fick ett trendlinjebrott hade vi vår första förvarning om att säljarna växt till sig. Vid utbrottet mot det lägre bottnen, punkt 3, bekräftades dagstrenden som negativ. Nedgången stannade dock av snabbt, men sedan fick vi åter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp vid punkt 4 och vid punkt 5 fick utbrottshandlare en andra chans att gå kort.

Nu har vi en etablerad trend, varför det är dags att applicera lite indikatorer för att mäta styrkan.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.aktieanalys_365.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Till Kanalportföljen tog vi in en kort position i SKF för några dagar sedan, när den röda mittlinjen testades.

Vi har alltså grönt ljus för blankning, så länge våra indikatorer bekräftar rörelsen ned bör man inte fundera på köp, utan följa den dominerande gruppen, säljarna.

Det tekniska skiftar till positivt först om vi kan få ett utbrott upp över 170 kr.

Lite intressant är att när vi senast analyserade SKF för över ett år sedan, hade vi ett liknande tekniskt läge; ett utbrott ned från en toppformation och därefter rekyl, läs mer här!

Rekommendation
Sälj blankt!

 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA