BT-annons
Söndag 25 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2009-11-17
photo


NOK/SEK: konsolidering
Den fallande trenden som inleddes vid årskiftet har plantat ut i NOK/SEK. I dagens analys kommer vi fram till avvakta samt tar ut två viktiga tekniska nivåer att bevaka.

[image]
Veckograf med trendlinjeanalys.


Veckograf
De tekniska nivåerna i NOK/SEK är 1.2000 som stöd därefter 1.1500 och 1.1000.

På ovansidan är det 1.2500 som utgör ett stort hinder för köparna, passeras väl det kan blicken höjas mot 1.3100.

Veckografen visar att den fallande trenden som inleddes i början av detta år övergått till konsolidering. Det innebär att vi har lite intresse av att applicera ett trendföljande system i dagsgrafen.

[image]
Veckograf med trendlinjeanalys.


Dagsgraf
I dagsgrafen kan vi ta ut lite mer exakta nivåer för stöd och motstånd och vi ser då att det är 1.2450 som hindrat köparna under större delen av oktober men även i juni i år.

Vid denna nivå har det funnits gott om säljare.

Eftersom kursen faller från ett motstånd och befinner sig mitt mellan två viktiga nivåer i en trendlös marknad, är det mest troligt att resan ned fortsätter till stödet.

Det finns dock inte någon teknisk setup som skulle kunna stärka en kort position i spekulation på ett test av 1.2000. Ett första test av detta stöd skulle dock erbjuda köp.

Återtestas motståndet utan att stödet först prövats, är det positivt, eftersom kursen då vänder upp från en högre botten; köparna klev då in före stödet.

Rekommendation: avvakta en bättre teknisk bild dvs. noteringar över 1.2450 för köp eller ett brott av stödet vid 1.2000 för sälj.

 
Henrik Hallenborg