BT-annons
Tisdag 20 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2009-09-24
photo


NOK/SEK: expanderande triangel
I NOK/SEK har vi nu en expanderande triangel, det innebär en högre topp som direkt följs av en lägre botten, såldes en marknad där trendföljande system har problem.

[image]
Dagsgraf.


NOKSEK
I vår senaste analys kom vi fram till att ett utbrott i NOK/SEK var värt att ta position på. Vi fick sedan en köpsignal då kursen gick upp över tidigare topp. Det visade sig dock att rörelsen var falsk, då kursen sedan störtdök och passerade tidigare botten.

Det gav oss möjligheten att göra stop-and-reverse på ett falskt utbrott, byta sida i setup med hög träffsäkerhet. Men ingenting fungerar varje gång och i NOK/SEK har nu en expanderande triangel bildats.

Det är dags att se över nödutgången som bör vara placerad något över den senaste toppen vid 1,2000. Vänder kursen ned och återtestar tidigare botten, kan stoppen flyttas ned till något över dagens högstanotering.

Noteringar över 1,200 skulle kunna redan klarhet i den ovisshet som nu rådet. Det innebär en högre topp och då fattas bara en högre botten för att kvalificera trenden som positv.

På undersidan är det 1,1650 som är avgörande, nästa nivå därunder ligger på 1,1500 (se veckograf här).

Rekommendationen blir: behåll korta positioner med en nödutgång på 1,2000, avvakta med nya positioner.

 
Henrik Hallenborg