BT-annons
Tisdag 20 mars 2018
ANNONS
strip

photo
2009-05-05
photo


SKF: höga höjder
Börstjänaren har flödat med analyser på intressanta bolag för köp de senaste veckorna, men nu börjar allt fler aktier se ut som SKF, vilket innebär att man kommer för sent till festen.
[image]

Läs mer om reglerna för BT-kanalen här!

[image]
Dagsgraf med 18 EMA trendkanal och 55 EMA (tunn) samt MACD-histogram.
STOR GRAF!


BT-kanalen
På bara några veckor har vi haft två tillfällen att köpa SKF. Den första rekylen nådde inte ända ned till vår entrénivå, men som vi undervisar i våra kurser, bör man vara lite aggressiv i början på en trend och köpa något över 18 EMA.

Den som tålmodigt väntade fick dock under förra veckan en andra chans och då tog vi in aktien i BT-kanalportföljen. Nu har första målet träffats och där bör halva positionen stängas samtidigt som affären säkras från risk genom att stop loss placeras på break even.

Det vi agerade på finns inte längre kvar och vår setup är överspelad. Vår handelsmodell bygger i grunden på att tidigare toppar och bottnar återtestas, när det sker fortsätter kursen ibland åt rätt håll och det är då vi tjänar pengar.

Men av och till har vi fel och då kommer vi i många fall ut med en liten vinst eller till break even, tack vare vårt system som hanterar risken.

Systemet ger: avvakta.

[image]
Dagsgraf med stöd och motstånd.
STOR GRAF!


Trendlinjeanalys
Att det inte är rätt läge för köp ser vi också i trendlinjeanalysen; kursen noteras vid taket i den stigande trendkanalen. Det innebär överköpta nivåer, aktien är dyr och en rekyl ned mot 80 kr, där den stigande trendlinjen ligger, vore helt normalt.

Kursen kan dock stanna på överköpa nivåer en längre tid och det finns då goda möjligheter till ett test av 100 kr. Något däröver har vi satt vårt andra mål.

Om vårt andra mål eller stop loss träffas, är dock inget vi behöver lägga tid eller energi på att grubbla över. Vi har satt upp fasta regler vid entré och nu gäller det att följa dem.

Derivattips
Den som söker en köpwarrant kan använda sig av SKF9I 90CBK och bland säljwarranterna är det SKF9V 82NDS som bör vara mest intressant.

Tidigare artiklar på Börstjänaren
08-12-14
SKF – 14 december 2008

Fler aktier med BT-kanalen
Large Cap-listan


Henrik Hallenborg
hallenborg@morningbriefing.se
 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA