BT-annons
Måndag 22 oktober 2018
ANNONS
strip

photo
2016-11-25
photo


Lucara Diamond sålde tolv rådiamanter
Lucara Diamond är på väg ned i en fallande trend.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_2009.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys


Diamantbolaget Lucara Diamond

Diamantbolaget Lucara Diamond, där familjen Lundin är största ägare, är på väg ned i en fallande trend, där priset faller till en lägre lägsta efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp.

Lucara Diamond sålde för någon vecka sedan tolv rådiamanter på sammanlagt 1.100 carat, motsvarande 220 gram, för totalt 38,7 miljoner dollar, runt 355 miljoner kronor.

Det var den andra försäljning för året av ”stora och exceptionella rådiamanter” från gruvan i Botswana. Genom slutna anbud till mäklarhuset Bonas hittade diamanterna, med storlekar från 34 till 224 carat, nya ägare.

Snittpriset landande på drygt 35.000 dollar per carat, vilket Lucara Diamonds vd William Lamb ser som ett gott tecken.

”Många har varit lite osäkra kring vart diamantmarknaden kommer att ta vägen 2017. Därför är resultatet från den här auktionen så viktigt. Vi är mycket nöjda” - vd William Lamb

Den största stenen gav det högsta budet; prislappen på den 224 carat stora diamanten slutade på drygt 11 miljoner dollar.

Lucara Diamond har uppgett att man sannolikt kommer att auktionera ut sin jättediamant Lasedi la Rona under våren 2017, med en storlek på hela 1.109 carat är Lasedi la Rona den näst största diamanten som någonsin hittats och den största som hittats på över 100 år.

Jättediamanten låg ute på auktion i somras men budgivningen stannande vid 61 miljoner dollar, vilket Lucara Diamond tyckte var för lite.

Innan försäljningen hade analytiker värderat Lesedi la Rona till knappt 87 miljoner dollar.

Rekommendation
Sälj, köp först om priset tar sig upp över rekyltoppen vid 26 kr.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Henrik Hallenborg

 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
BT-annons
BT-annons