BT-annons
Torsdag 13 december 2018
ANNONS
strip

photo
2016-11-11
photo


Lucara Diamond på väg ned
Lucara Diamond vände ned i en fallande trend efter rapport.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Lucara Diamond
Diamantproducenten Lucara Diamond var vi positiva till i början av året när priset steg i en positiv trend. Köp kunde först göras på utbrott sedan rekyl, se grafen ovan.

Längst till höger i grafen, där vi är i dag, har vi just fått en lägre lägsta efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp. Det ger oss en signal att sälja och sälja blankt om man har den möjligheten.

Köp blir intressant först om motståndet vid tidigare toppar passeras.

Nedgången under tidigare rekylbotten kom i samband med att bolaget redovisade ett resultat efter skatt på -3,8 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2016 (44,2), resultatet per aktie uppgick till -0.01 dollar (0.12).

Den nettoomsättning som bokas i kvartalet uppgick till 38,1 miljoner dollar (90,9), det inklusive intäkter om 8,3 miljoner dollar från diamanter som såldes under det andra kvartalet men som bokades under det tredje.

Rörelseresultatet ebitda blev 12,4 miljoner dollar (66,8) och det genomsnittliga priset per carat uppgick till 332 dollar för den under kvartalet sålda volymen, att jämföra med 1 081 dollar samma kvartal för ett år sedan.

Produktionskostnaden var 149 dollar per carat med en produktionsmarginal på 183 dollar.

De likvida medlen uppgick vid periodens utgång till 49,7 miljoner dollar (123).

Aktien är intressant för köp endast om köparna orkar ta priset upp till en högre topp, då kan man köpa utbrott.

Tills dess siktar vi på 15 kr.

Exakt hur vi trejdar trendskiften går vi igenom i kursen "Så fungerar Utbrottshandel 1-2-3", klicka här för att läsa mer!

Rekommendation
Sälj.

VIP-klubben
Missa inte höstens VIP-klubb på tisdagar, kostnadsfri för alla som låtit sig "värvas" av Börstjänaren till CMC Markets, AvaTrade eller Global Futures. Värvad blir man genom att klicka på en länk på Börstjänarens sajt eller på annat sätt meddela mäklaren att man kommer från Börstjänaren.

Läs mer här om VIP-klubben!

 Fler analyser finner du här!

 
Henrik Hallenborg

 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
BT-annons