VECKA 17
Lördag
27
April
BT-annons
2016-08-25
photo


Uppsving för MTG under OS
OS-sändningarna drog tittare till TV3 och TV10 men MTG står stilla i en räjong.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
MTG uppvisar inte någon vidare trevlig teknisk bild, då priset hoppat upp och ned mellan 210 kr och 290 kr i flera år. Men snart kan det bli fart i aktien; om priset trillar ned under 200 kr är det fritt från närliggande stöd, då kan vi sikta på en halvering av priset.

Klicka här för en långtidsgraf över MTG som tydliggör det stödlösa området inunder.

För någon dag sedan fick vi veta att MTG:s huvudkanaler för OS-sändningarna i Sverige: TV3 och TV10, fyrfaldigade sina totala tittarandelar under spelen.

"Under OS-veckorna skedde närmare 30 procent av allt tittande bland alla kanaler i Sverige, inklusive SVT, på TV3 och TV10" enligt ett pressmeddelande.

Sammantaget har runt 2,5 miljoner svenskar tittat på tv-sändningarna från Rio varje dag, i den siffran undantas den digitala tjänsten Viaplay som enligt MTG "har slagit rekord i antalet startade strömmar två gånger under OS-veckorna".

Fotbollsdamernas final mot Tyskland var det evenemang som lockade flest tittare, i snitt nästan 1,9 miljoner tittare. Cyklisten Emma Johanssons silverlopp sågs av 717.000 i snitt.

På måndagen hade fler av TV3:s egenproducerade program premiär, däribland "Hjälp, jag har inget att ha på mig" och "Rum för dig". Utfallet sägs dock ha blivit en besvikelse.

"Vi hade så klart hoppats på mer i utflödet efter OS men det var också tuff konkurrens i går när många av höstens premiärer körde i gång", säger Susanne Nylén presschef på MTG.

Det är alltså inte läge att köpa MTG även om OS-sändningarna gav ett uppsving. Ett måste före köp är att också priset svingar sig upp mot en högre topp och därmed visar på lite intresse bland köparna. Långa positioner kan bli intressanta vid ett utbrott upp över 230 kr.

Men fortsätter resan ned är det 100 kr vi siktar på om 210 kr bryts.

Klicka här för en dagsgraf med vår sättupp för utbrottshandel.

Rekommendation
MTG kan köpas om priset stiger till 230 kr. Faller kursen till 205 kr går det istället bra att blanka.

Läs mer här om hur vi trejdar konsolideringar!

Våra sponsorer
Öppna konto med AvaTrade här!
Öppna konto med Global Futures här!
Nya kunder erhåller alltid Börstjänarens Pluspaket, fri entré till VIP-klubben och utbildningar.

Kontakta oss
Är det något som är oklart i vår analys eller har du frågor i största allmänhet om aktiv börshandel, kontakta oss, vi hjälper gärna till!

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons