VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2014-08-20
photo


Dags för rekylhandel i MTG
Dagstrenden i MTG är fallande och aktien kan säljas blankt vid tillfällig styrka.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/sssssssssswfrefd.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
När vi tittade på MTG i juli hade aktien just brutit ned under tidigare bottnar i en handelsräjong och kunde säljas blankt på utbrottet. Första målet för blankningen låg vid 260 kr och målkursen nåddes för knappt två veckor sedan.

Lägger vi på trendlinjer i grafen ser vi att MTG handlas i en fallande trendkanal, med lägre toppar och lägre bottnar. Därmed letar vi primärt rekylsättupper, dvs. tillfällig styrka, att sälja blankt.

MTG rekylerar just nu upp mot den fallande dagstrenden. För den som vill in i position och sälja blankt kan motståndet vid taket i den fallande trendkanalen vara en bra utgångspunkt, särskilt om det sammanfaller med motståndsområdet från tidigare botten vid 270-273 kr.

Ett annat sätt att tajma entré är att använda sig av en modern handelsmodell som BT-kanalen. 

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/eeeeeeeeeeeeeereg.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
När vi lägger på BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi att det korta medelvärdet (18 EMA, vinröd linje) ligger under det långa medelvärdet (55 EMA, grå linje) och båda pekar ned, vilket signalerar att MTG ligger i säljzon.

Kursen har noterats under det undre kanalbandet, vilket tyder på ivriga säljare, och MACD-histogrammet bekräftar trendstyrkan med en bred botten. Det går alltså bra att sälja MTG blankt vid tillfällig styrka.

När vi trejdar BT-kanalen ligger entrénivån vid 18 EMA, den vinröda linjen i mitten av kanalen, dvs. väldigt nära dagens nivå.

Den naturliga nödutgången ligger något över tidigare rekyltopp. Prisgrafen är lite ”spretig” i MTG och det gör att man kan ta ut två potentiella områden för nödutgången. Den tajtare stoppen kan läggas något över toppen vid 288 kr och den mer konservativa kan läggas något över motståndsområdet vid 296 kr.

Ju tajtare stopp, desto större är risken för att bli utstoppad i onödan.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/uuuuuuuuuuutyhfds.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd- och motståndsområden ser vi att MTG brottas med ett starkt stöd vid 260 kr. Därunder är det relativt fritt ända ned till 200 kr.

Rekommendation
Sälj blankt vid tillfällig styrka!

Entré kan göras vid 18 EMA. Följ 18 EMA i BT-Charts.


 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons