VECKA 27
Onsdag
03
Juli
BT-annons
2014-02-06
photo


Sämre tider i MTG
MTG trendar ned och kan trejdas på rekyl

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/1211111143rtedgrfgrehn.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys Chart Courtesy of MetaStock

Trendlinjeanalys
MTG toppade i oktober förra året med en enorm kursstapel men utvecklingen därefter har varit mindre imponerande. Dagstrenden är nu bekräftad som fallande med lägre högsta och lägre lägsta.  Vi letar således främst sättupper där vi säljer blankt med trenden.

I grafen ovan ser vi att MTG handlas kring den nedre trendlinjen i den fallande kanalen och tajmingen för entré är därmed dålig. Det är bättre att vänta på en rekyl upp för att få ett bättre förhållande mellan förväntad avkastning och risk. Det bästa är förstås att göra entré och sälja blankt vid den övre trendlinjen men det är omöjligt att veta hur högt en rekyl tar kursen. Det är en orsak till varför vi gärna använder tydliga regler för entré.

 http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/1111112432r.png

Dagsgraf med BT-kanalen Chart Courtesy of MetaStock

BT-kanalen
När vi lägger på våra trendföljande indikatorer ser vi att MTG gick in i säljzon redan i december förra året och att vi nyligen har fått en momentumrörelse ned till en ny lägre lägsta som vi kan agera på.

En djup och bred botten i MACD-histogrammet bekräftar momentumrörelsen och att priset handlas under det undre kanalbandet förstärker bilden av ivriga säljare.

Vi kan göra oss redo för att sälja blankt med trenden genom att placera ut en sälj-order vid 18 EMA. Nödutgången placeras strax över tidigare rekyltopp, vid den gröna linjen i grafen för trendlinjeanalysen ovan.

 http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/111111111423wefsd.png

Veckograf med stöd och motstånd Chart Courtesy of MetaStock

Stöd och motstånd
Det är i veckografen som vi tar ut stöd- och motståndsnivåer. Vi ser i grafen att det var vid ett flerårigt motståndsområde som MTG vände ned i oktober förra året.

Nästa starka stödområde finns vid 260 kr, vilket får bli vårt första mål för blankade positioner. Om det stödet skulle brytas ska kursen eventuellt ända ned mot 200 kr och återtesta botten från 2012.

Värt att notera är att bokslutet presenteras den 12 februari.

Rekommendation
Sälj blankt på rekyl upp!

Entré kan göras vid 18 EMA. Följ värdet på 18 EMA i BT Charts, klicka här!

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2