BT-annons
Tisdag 20 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2014-09-02
photo


Andra chansen i ICA Gruppen
Shoppa ICA på tillfällig svaghet.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I mitten av augusti skrev vi om en sättupp där vi kunde trejda utbrott i ICA Gruppen. Utbrottet skedde uppåt i samband med en rapport som tolkades positivt av marknaden.

Eventuellt har vi att göra med en färsk stigande trend som skulle kunna ta ICA Gruppen till nya all-time-high-nivåer.

Kursen rekylerar nu ned och läget är därmed intressant för rekylhandlare, som eventuellt får andra chansen till entré.

Skulle kursen falla ned till utbrottsnivån utgör det en naturlig nivå för entré, men vi vet aldrig i förväg hur långt ned kursen faller i en rekyl.

Ett alternativ är att använda en modern handelsmodell som BT-kanalen för rekylhandel för att tajma entré.

 

Dagsgraf med BT-kanalen add-on

BT-kanalen
När vi lägger på BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi att ICA Gruppen ligger i köpzon efter en högre topp och ett medelvärdeskors. 

I samband med utbrottet ur konsolideringen drev desperata köpare upp kursen på extremnivåer, dvs. långt över det övre kanalbandet. MACD-histogrammet har följt med upp med en hög och bred topp och bekräftar därmed styrkan hos köparna. 

Om köparna nu kan lugna ned sig en aning så att kursen faller ned till 18 EMA, den vinröda linjen i mitten, fullbordas köpsättuppen enligt BT-kanalen och vi gör då entré. 

Eftersom det handlar om den första rekylen efter ett medelvärdeskors går det i det här fallet bra att vara aggressiv och köpa något över 18 EMA. 

Den naturliga nödutgången ligger placerad strax under tidigare botten från augusti, dvs. under den röda linjen i grafen med trendlinjer. 

Den som är bekväm med en alternativ nödutgång, baserad t.ex. på ATR, kan sätta en tajtare stopploss och samtidigt öka positionsstorleken, med risken att bli utstoppad i onödan.

 http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd- och motstånd ser vi att ICA Gruppen handlas strax under all-time-high. 

Därmed blir det riktigt intressant om köparna kan driva upp kursen över tidigare toppar, eftersom vi då går in i ett område fritt från starka motstånd. 

Rekommendation
Köp rekyl! 

Entré kan göras strax över 18 EMA.


 
Börstjänaren