VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2016-09-09
photo


Autoliv satsar på självkörande bilar med Volvo
Autoliv och Volvo Cars bildar ett bolag för att utveckla nästa generation mjukvara till självkörande bilar.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys, följ Autoliv i BT Charts

Trendlinjeanalys
För någon dag sedan fick vi i ett pressemeddelande veta att  Autoliv och Volvo Cars har undertecknat en avsiktsförklaring om att etablera ett nytt gemensamt företag som utvecklar nästa generation mjukvara till självkörande bilar.

Aktiekursen för Autoliv reagerade först med att stiga men sedan tog säljarna över. De senaste månaderna har det inte hänt något i kursgrafen som visar på sidledes rörelser, ett mönster som vi även ser på lite längre sikt då priset pendlat mellan 800 kr och 1100 kr. För att grafen skall bli positiv bör vi se noteringar över 1000 kr eller under 800 kr (för blankning).

Kanske det tilltänkta nya företaget kan få fart på aktien? Huvudkontoret är planerat till Göteborg och initialt 200 anställda, som kommer från de båda företagen. På lite längre sikt förväntas man anställa drygt 600 personer.

Verksamheten planeras att starta i början av 2017.

"Det är första gången en ledande tillverkare av premiumbilar går samman med en huvudleverantör för att utveckla nya avancerade förarassistanssystem (ADAS) och teknologier för självstyrande bilar (AD)" enligt Autoliv.

Både Autoliv och Volvo Cars kommer att bidra med immateriella rättigheter för sina ADAS-system till det gemensamma företaget, utifrån detta kommer företaget att utveckla ny ADAS-teknologi och nya AD-system.

De första ADAS-produkterna väntas bli tillgängliga under 2019, och den första AD-teknologin 2021.

I september 2015 framkom att Autoliv har anslutit sig till pilotprojektet Drive Me, ett storskaligt test av självkörande bilar på allmänna vägar.

I Göteborgstrafiken kommer 100 självkörande bilar att köras.

Autoliv samarbetar i projektet med Volvo Cars, Trafikverket, Transportsstyrelsen, Lindholmen Science Park, Göteborgs Stad samt Chalmers, och har stöd av regeringen.

Detta är ett mycket intressant "case" att köpa på och det går det bra att tajma entré med det tekniska. För på kort sikt har vi en sättupp baserad på utbrott för köp om kursen når upp över 930 kr.

Köp kan göras om Autoliv stiger upp till 935 kr, vilket skulle visa ökat intresse för aktien.

Nödutgången kan placeras vid 860 kr.

Klicka här för en graf på sättuppen!

Rekommendation
Applicera modeller för utbrott för en investering eller kortsiktig spekulation.

Läs mer här om hur vi trejdar konsolideringar!

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons