VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-10-07
photo


Trendskifte i Autoliv efter dubbeltopp
Sälj tillfällig styrka i Autoliv.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I Autoliv såg vi nyligen ett exempel på en klassisk toppformation, en dubbeltopp.

Utbrott ned under tidigare botten från början av augusti innebar en lägre lägsta efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp och dagstrenden skiftade då till fallande.

I samband med utbrottet ned sålde trendföljaren sina köpta positioner och började istället sälja blankt lite försiktigt. Kursen rekylerar nu upp och erbjuder rekylhandlare en chans till entré.

I grafen ovan finns tre vanliga Fib-nivåer utmärkta, dvs. nivåer där kursen ofta brukar vända. Priset träffade nyligen 38-procentsnivån men vi kan aldrig veta om det där det vänder. Kursen kan lika gärna fortsätta upp ett tag till.

Ett sätt att trejda rekyler är att dela upp entrén i t.ex. tre delar och göra entré vid 38-, 50- och 62-procentsnivån. På så sätt förbättrar man risk/reward-kvoten om kursen fortsätter upp en bit, jämfört med att göra entré med hela positionen idag.

Om köparna istället tar över och pressar upp kursen över tidigare topp, vid den gröna linjen i grafen, gäller återköp av blankade positioner.

Dagsgraf med BT-kanalen add-on

BT-kanalen
Eftersom dagstrenden är bekräftad som fallande kan vi lägga på BT-kanalens trendföljande indikatorer för rekylhandel.

Med ett medelvärdeskors, noteringar under det undre kanalbandet och en låg och bred botten i MACD-histogrammet är det fritt fram att sälja Autoliv blankt på rekyl.

När vi trejdar BT-kanalen ligger entrénivån vid 18 EMA, dvs. vi fick en entrésignal för blankning under måndagens handel. 

Den naturliga nödutgången för en blankad position ligger ovanför tidigare topp, kring 750 kr, dvs. ovanför den gröna linjen i grafen med trendlinjer.

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd och motstånd ser vi att utbrottet ned skulle kunna vara början på en ny fallande trend som kan ta kursen ned till åtminstone 560 kr, där första starka stödområde möter upp. 

Rekommendation
Sälj rekyler blankt. 

Joachim Wadefjord

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

Chatta med Joachim Wadefjord! Är det något i hans texter som kan verka obegripligt, eller har du funderingar i största allmänhet, skriv då en fråga i vårt forum.

 Fler krönikor finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons