VECKA 17
Lördag
27
April
BT-annons
2023-05-09
photo


Vicore stiger från stöd
Vicore Pharma väl positionerat för att fortsätta sin tillväxt.

Dagsgraf från MetaStock

Vicore Pharma Holding 
Grafen ovan visar att många som köpt Vicore Pharma Holding ligger med vinst.

Vi ser också att aktien pendlar mellan stöd och motstånd i mindre trender.

Just nu är kursen på vägg upp efter att ha testat ett stödområde.

Vicore Pharma Holding AB är ett svenskt bioteknikföretag som utvecklar läkemedel för behandling av allvarliga lungsjukdomar.

Företaget grundades 2015 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

Vicores huvudfokus är att utveckla läkemedel för att behandla idiopatisk lungfibros (IPF), en kronisk och progressiv sjukdom som kännetecknas av ärrbildning i lungorna. IPF är en allvarlig sjukdom som ofta leder till andningssvårigheter och kan leda till lungfibros och till slut andningssvikt.

Företagets ledande produktkandidat, C21, är en potent och selektiv angiotensin II typ 2 (AT2) receptormodulator som har potential att bromsa eller stoppa fibrosprocessen och därigenom förbättra lungfunktionen hos patienter med IPF.

Vicore Pharma har också en annan produktkandidat, VP01, som utvecklas för att behandla kronisk hosta. VP01 har potential att lindra hosta genom att hämma kalciumkanaler i nerver som är ansvariga för hostreflexen.

Vicore Pharma är noterat på Nasdaq Stockholm och har för närvarande ett marknadsvärde på cirka 1,7 miljarder SEK (maj 2023). Företaget har en erfaren ledning med en stark forsknings- och utvecklingsbakgrund inom läkemedelsindustrin.

 

Även om företaget ännu inte har något godkänt läkemedel på marknaden, har det genomgått flera lyckade kliniska prövningar av sina produktkandidater och fortsätter att investera i forskning och utveckling.

Med en ökande medvetenhet om lungsjukdomar och en stigande efterfrågan på nya behandlingar är Vicore Pharma väl positionerat för att fortsätta sin tillväxt och bidra till förbättrad livskvalitet för patienter med allvarliga lungsjukdomar.

 

http://www.pursegainer.com/images/new_home/Öppna konto hos Ava Trade här!.png 

http://www.pursegainer.com/images/new_home/Öppna konto hos GFF brokers här!.png

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons