VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2014-02-07
photo


Intressant läge i Apple
Apple återtestar utbrottsnivå och kan säljas blankt på dagens kurs

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/aaaaaa32.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys Chart Courtesy of MetaStock

Trendlinjeanalys
Apple har kämpat i motvind den senaste månaden och rapportbesvikelsen i slutet av januari blev droppen som fick bägaren att rinna över. Vår trendlinjeanalys säger oss att trenden har skiftat till fallande och därmed bör vi leta efter blankningssättupper.

 http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png


I grafen ovan ser vi en konsolideringsformation under december och januari månad, som börjar med något som liknar en dubbeltopp och följs av en något lägre botten och en lägre topp. Men det är först i och med gapet ned på rapportdagen som vi får en klarare indikation om den nya riktningen på trenden.

I och med gapet på rapportdagen bryter AAPL ned under det signifikanta stödområdet kring $515. Vi noterar därmed i protokollet en distinkt ny lägre botten som följer på en lägre topp. Dagstrenden har skiftat till fallande.

I dagsläget ser vi ett återtest av utbrottsnivån, ett test som skulle kunna visa sig vara en sk. ”good-bye kiss” av det tidigare stödet innan det bär av nedåt. Enligt den klassiska tekniska analysen har vi därmed en säljsättupp på nuvarande kurs.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Nivån på nödutgången är dock en svårare nöt att knäcka. Den naturliga stoppen ligger över tidigare rekyltopp, dvs över $565 vilket är i bredaste laget. Ett alternativ är att använda sig av en ATR-stopp, tex 1.5xATR vilket motsvarar ca $20. Vid entré på $ 515 hamnar nödutgången då vid $535.

Första delmålet ligger vid tidigare rekylbotten, $495, där man kan passa på att säkra vinst på halva positionen och flytta nödutgången till breakeven. För del två kan man sikta på $450.

Rekommendation
Sälj blankt på dagens nivå. Respektera nödutgången om kursen bryter upp över motståndsnivån.

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons