BT-annons
Tisdag 20 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2012-05-31
photo


Grönt ljus i kakao
Kakao är billigt i dag om man jämför med tidigare topp, men riktigt dyrt om man ser till vad som varit normalt historiskt. Både fundamenta och det tekniska stärker fortsatt fall, blankning kan göras direkt på dagens nivå.

GRATIS DAGLIGT NYHETSBREV!
Börstjänaren skickar varje dag ut ett nyhetsbrev till registrerade läsare, klicka här för att göra en kostnadsfri registrering!

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/qr23523.gif

Spekulanternas position enligt statistik från CFTC

Spekulanterna
Efter en period med historiskt högt kakaopris har produktionen hunnit i kapp. Rekordskördar har fått priset på fall, fundamenta ger stöd åt lägre priser och spekulanterna ligger net short.

Medan priset rört sig sidledes sedan början av året, har antalet öppna options- och terminskontrakt i kakaomarknaden ökat stadigt sedan början av mars (orange linje i grafen ovan).

Fler aktörer intresserar sig alltså för kakao, fler kommer därmed ligga på fel sida vid nästa trend, när priset lämnar tidigare konsolidering. Open Interest säger oss inte så mycket om åt vilket håll kursen bör gå, men det kan ge en indikation om styrkan i nästa rörelse.


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.aktieanalys_341.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Och nästa rörelse kan komma att bli ned, det är vad vi tror baserat både på fundamenta och det tekniska. Det var dock en teknisk sättupp som fick oss in i en kort position.

I tidigare analys från slutet av mars gick vi igenom en utbrottstrejd. Det som sedan följde var en rekyl upp mot en lägre rekyltopp, nu är vi åter nere och testar stöd.

Missade man första sättuppen, får man i dag en andra chans. Entré i kakao kan göras direkt på dagens nivå.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.aktieanalys_342.png

Månadsgraf

Långtidsgraf
Det är när vi analyserar långtidsgrafen som vi ser att det fortfarande finns stor potential för blankningar av kakao, trots att priset rasat kraftigt sedan toppen.

För att vi åter skall se normala nivåer, måste kakao halveras i pris. Först då är det riktigt billigt.

Rekommendation
Sälj blankt direkt på dagens nivå.

 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA