BT-annons
Tisdag 20 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2012-04-05
photo


Överflöd av kakao
Marknaden flödar just nu av kakao, vilket fått priset på fall. Efter några månader med sidledes rörelser ser det ut som om kakao nu återtar den negativa pristrenden.

GRATIS DAGLIGT NYHETSBREV!
Börstjänaren skickar varje dag ut ett nyhetsbrev till registrerade läsare, klicka här för att göra en kostnadsfri registrering!

Fundamentalt
Efter ett överskott förra året har priset på kakao rasat. Ett högt pris under 2010-2011 satte fart på produktionen. I dag flödas marknaden av kakao. Producenterna försöker "tala upp" kursen utan att lyckas. Att priset faller väger mycket tyngre än vad "experter" säger i media.

Fallhöjden är fortfarande hög i kakao, priset bör rasa mycket mer för att det skall bli riktigt billigt. Läs mer om de långsiktiga nivåerna i tidigare analys, klicka här!

I tidigare analys kom vi fram till att ett köp var mycket intressant eftersom spekulanternas net short-position var rekordstor. Men det krävdes ett utbrott upp över tidigare toppar för att vi skulle göra entré. Vad som hänt är att vi fått ett utbrott ned och således har vi gått kort.

Vi trejdar nu med trenden, med fundamenta och ligger på samma sida som de större spekulanterna.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/q3rq234eq1.gif

Spekulanternas position enligt statistik från CFTC

Spekulanterna
I grafen ovan kan vi se att spekulanterna har en stor net short-position, de spekulerar på fallande kurser, men storleken är långt från extrem.

Under oktober och november låg de net kort med 30 000 kontrakt, i dag dryga 18 000 kontrakt.

Det säger oss att spekulanterna har mer säljkraft, utbrottet ned är värt att trejda.


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys_190.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
När vi tillslut kommer till dagsgrafen ser vi utbrottet. Nästa stöd ligger vid decemberbottnarna, så det är inte fritt ännu men det är hög tid att börja sälja kakao blankt.

I vanlig ordning görs entré i omgångar, allt eftersom kursen faller.

Vi är fortfarande mycket intresserade av att köpa kakao, men det räcker inte med att vi är intresserade för att vi skall göra entré. Bekräftar inte det tekniska tar vi aldrig position. För ett köp måste kursen upp över tidigare toppar, den gröna linjen, först då ser vi att köparna blir lite mer aggressiva.

Målet för en blankning ligger långt från dagens nivå. Det är inte svårt att nu få till en bra risk/reward-kvot på en blankning, klicka här för en graf!

I dag gäller alltså utbrottshandel i kakao. Är rörelsen ned sedan stark, kan man lägga kakao på listan över intressanta marknader för rekylhandel.

Rekommendation
Sälj kakao blankt på utbrott. Köp gäller först om den gröna linjen vid tidigare toppar passeras.

 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA