BT-annons
Tisdag 20 mars 2018
ANNONS
strip

photo
2010-08-24
photo


Trendskifte i NCC
För bara några veckor sedan stod vi som köpare i NCC, men nu när vi har ett misslyckande från köparna, är istället blankning aktuell.


 NCC. Dagsgraf med trendlinjeanalys 

Trendlinjeanalys
Det kan gå fort när en teknisk trend skiftar, ofta så snabbt att man inte hinner ställa om sig. För bara någon månad sedan låg NCC på vår shoppinglista och allt var frid fröjd. Köparna dominerade och entré kunde göras på svaghet, rekyl.

Men på bara några dagar har vi vi haft ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp som sedan lett till en ny lägre lokal botten. Det innebär att dagstrenden skiftat till fallande, den aggressive gör såldes exit på köpta positioner och säljer NCC blankt på ett utbrott med en nödutgång något över tidigare topp.

Att köparna för några dagar sedan inte orkade driva kursen till en högre topp, var det första svaghetstecknet sedan trenden startade i början av maj. Andra varningen kom vid trendlinjebrottet och när vi sedan fick en lägre botten, var det en bekräftelse på att säljarna stod redo att ta över.

Det som nu krävs för att vi skall sälja en rekyl blankt med BT-kanalen, är en fortsatt rörelse ned där det inte råder någon tvekan att trenden skiftat. Vi väntar alltså på ytterligare en bekrfätelse och det för att öka på träffsäkerheten (dock ej lönsamheten) i systemet.

Rekommendation
Köp är inte aktuellt i NCC, istället kan aktien säljas blankt på trendskiftet. Rekylhandlare får dock invänta mer data, för att försäkra sig om att skiftet är äkta, och sedan sälja på tillfällig styrka.

 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA