BT-annons
Tisdag 20 mars 2018
ANNONS
strip

photo
2008-09-19
photo


NCC: framtidens köp
[image]Vår analys av NCC leder till en säljrekommendation vid en eventuell rekyl upp. På några månaders sikt kan aktien dock bli köpvärd, men tajmingen är inte den bästa i dag då vi ju istället söker en kort position.
[image]

Vi fortsätter vår analys av byggsektorn genom att titta närmre på NCC, en aktie som liknar JM, men ändå är strået vassare.

[image]
NCC_B. Veckograf med 20 EMA samt MACD-histogram.


En veckograf över NCC förtydligar den negativa trend aktien befinner sig i. Sedan toppen vid 225 kr har priset rasat ned till 70 kr. Senast vi såg noteringar i detta område var 2004.

Det gör att stöden under dagens kurs är klena och svåra att använda som tajming för ett köp. Vi kan dock se att den fallande trenden är svag då MACD-histogrammet noteras på höga nivåer samtidigt som kursen fortsatt ned till lägre.

Om en positiv divergens bildas mellan dem två, ger vårt system en grön signal för köp i NCC, både på kort och lång sikt. Sannolikheten att vi får se en vändning av trenden är då högre än ett fortsatt fall.

Vi är dock inte där ännu, men aktien är väl värd att bevaka.

[image]
NCC_B. Dagsgraf med 18 EMA samt MACD-histogram.


I dagsgrafen får vi en negativ bild. NCC är inte redo för köp ännu då den kortsiktiga trenden är starkt och negativ.

Noteringar vid det undre bandet i trendkanalen, vittnar om styrka bland säljarna, likaså en ny lägre botten i MACD.

Det gör att vi får en säljsignal vid en rekyl upp mot 18 EMA, som i dag noteras vid 80 kr. Runt denna nivå kan vi även ta ut ett starkt motstånd från tidigare bottnar.

Därmed kan det bli ett fint läge att sälja aktien blankt vid 78-80 kr. Alla våra parametrar ligger på plats för en sådan position och vi kan därmed inte göra annat än att rekommendera en kort position.

Men personligen säljer jag sällan blankt i en aktie som rasat så pass mycket som NCC. Med ett fall från 225 kr ned till 70 kr, ökar sannolikheten för att det hela snart kan vara över. Något som vi ju också såg i veckografen.

Den som säljer NCC blankt, bör därmed inte förvänta sig allt för mycket. Ett mål bör ligga på tidigare botten, men bryts sedan denna nivå, kan det ändå bli en lönsam trade.

På lång sikt, några månader, bör man dock agera men köp om/när vi får köpsignaler.

Rekommendationen i blir: sälj blankt på kort sikt vid 78 kr.

Sälj blankt: 78 kr
Stop loss: 88 kr
Mål 1: 70 kr
Mål 2: 65kr


Henrik Hallenborg
hallenborg@morningbriefing.se
 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA