VECKA 12
Tisdag
19
Mars
BT-annons
2017-08-17
photo


Enorma nettoköp av koppar, priset rusar
Priset på koppar rusar mot högre höjder från låga nivåer.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/p4.png

Spekulanternas position i koppar samt antalet öppna terminskontrakt

Spekulanterna i koppar
Större aktörer som hedgefonder ligger nu netto lång i koppar med över 112 000 kontrakt. Antalet öppna kontrakt, open interest, ligger på rekordhöga 331 000 kontrakt.

Samtidigt rusar priset på koppar mot högre toppar i en mycket stark rörelse.

Dessa extrema nivåer är inget att gå mot, att ta position på att de ligger fel och blanka; för i en trend, har större aktörer alltid en tendens att ligga på rätt sida (vilket kan vara orsaken att de växt sig stora).

Priset på koppar är fortfarande mycket billigt om man jämför med det normala för de senaste tio åren. Potentialen för en köpt position är därmed fortfarande enorm, man kommer inte för sent till festen för att köpa.

Klicka här för en veckograf i BT Charts över kopparpriset!

Att antalet öppna kontrakt ökat kraftigt, från 250 000 i början av juli till dagens nivå på 331 000, säger oss att fler blir intresserade av råvaran. Uppgången har volymstöd och trenden kan därmed anses som stabil.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/p5.png

Dagsgraf över priset på koppar, graf från AvaTradeAct

Pristrenden i koppar
Då kursen i dag noteras vid en högre topp, är det lite sent påtänkt att köpa koppar. Dagsgrafen visar en fin bas för den nya trenden, en klassisk bottenformation.

Nu gäller köp eventuella rekyler ned i koppar och efter en kraftig uppgång, kan dipparna också komma att ske med fart.

Långa röda staplar och fritt fall är inte något negativt så länge de kommer från en högre topp, de erbjuder den som inte köpt en möjlighet att ta sin in i trenden.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/p6.png

Intradaygraf över priset på koppar, graf från AvaTradeAct

Koppar intraday
I en 60-minutersgraf rekylerar koppar från en högre topp, vilket ger trendföljande kortsiktiga handlare möjligheten att köpa.

Genom att zooma in i en intradaygraf, kan man alltså köpa även om kursen på lite längre sikt är överköpt och noteras på ofördelaktiga nivåer.

Det är ett sätt att hoppa på tåget i efterhand; den naturliga nödutgången blir tajtare och aktiviteten högre, men om trenden sedan fortsätter åt rätt håll går det bra att göra en kortsiktig affär långsiktig (så länge den visar vinst).

Rekommendation
Lägg koppar under bevakning och köp eventuell svaghet i dagsgrafen på 4-6 månaders sikt, en kraftig rekyl ned skulle vara den trevligaste sättuppen.

På kort sikt, några dagar till veckor, går det bra att i dag köpa koppar på rekylen ned.

Exakt hur vi trejdar rekyler går vi igenom i kursen "Så fungerar Rekylhandel", klicka här för att läsa mer!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 Nästa Sista Sid 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
 
 
 
 
 
 
Annons