VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2016-11-21
photo


Är Mackmyra rökt?
Mackmyra förlorar mindre pengar och snart kan en långsiktig investering bli aktuellt.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1975.png

Veckograf

Mackmyra
För några år sedan kostade en aktie av Mackmyra 50 kr, i dag går det att fynda för under 10 kr.

Men det som faller på börsen brukar sällan vara ett fynd, det är inte som rea på kläder. Det som faller brukar minska i pris eftersom något inte står rätt till.

Grafen ovan är inte så negativ som man kanske kan tro för att bolaget överlevt nedgången kan ses som positivt. Vi har i flera år sett sidledes rörelser där det inte händer något.

När det börjar hända saker och kursen stiger mot högre högsta, kan ett köp bli aktuellt. Det innebär noteringar över 12 kr.

Enligt en rapport ökade Mackmyra den totala försäljningen med 20 procent under tredje kvartalet, det genom en ökning av flaskförsäljningen med 11 procent och fatförsäljningen var upp med 35 procent.

I rapporten säger man:

"Antal sålda flaskor 12 månader rullande nådde en ny rekordnivå och uppgick vid utgången av tredje kvartalet till 264.000 flaskor vilket var en ökning med 38 procent jämfört med motsvarande 12 månaders period föregående år"

Till Systembolaget ökade försäljningen med 36 procent och 30 procent till exportmarknaderna Tyskland, Storbritannien och Frankrike.

I rapporten skriver man också:

"Det är ett mycket viktigt steg för framtida tillväxt att försäljningen till våra prioriterade exportländer Tyskland, UK och Frankrike ökar med hög takt. Både 2014 och 2015 fördubblades försäljningen och ökningen under 2016 var 125 procent till och med tredje kvartalet"
 
Mackmyras rörelseresultat blev -3,9 miljoner kronor (-5,3) under det tredje kvartalet och förlusten efter skatt blev drygt 7 miljoner, vilket är i linje med motsvarande kvartal i fjol.

"Det negativa resultat som vi rapporterar är en följd av räntekostnader och avskrivningar. Vi gjorde ett strategiskt val att under 2010-2013 bygga ett större modernt miljöanpassat destilleri och destillera stora mängder whisky för att möjliggöra en framtida försäljningstillväxt. Finansieringen skedde till stor del med lån. Vi har därför idag räntekostnader på cirka 11 miljoner per år och avskrivningar på ungefär lika mycket" vd Magnus Dandanell.

Mackmyra är ett spännande bolag med potential men först om priset börjar stiga är vi intresserade av att hoppa på trenden.

Så kursen konsoliderar, rör sig sidledes, placerar vi på annat håll.

Rekommendation
Handel på kort sikt är inte aktuellt men vid en notering vid 12 kr, kan ett köp på lång sikt göras, tajmat med det tekniska.

Kontakta oss
Är det något som är oklart i vår analys eller har du frågor i största allmänhet om aktiv börshandel, kontakta oss, vi hjälper gärna till!

Missa inte VIP-klubben!
Varje tisdag kör vi VIP-klubben, ett event speciellt för kunder till Börstjänarens sponsorer, läs mer här!

Våra sponsorer
Öppna konto med AvaTrade här!
Öppna konto med Global Futures här!
Nya kunder erhåller alltid Börstjänarens Pluspaket, fri entré till VIP-klubben och utbildningar.

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons