VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2016-09-07
photo


Semafo: En hel del intressant information i Burkina Faso
Guld och silver är på väg nedåt, även Semafo – trots att det kommit fram en hel del mycket intressant information.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
För inte så länge sedan analyserade vi Stockholmsnoterade gruvbolaget Semafo och konstaterade att aktien misslyckats med att nå en högre topp, läs mer här!

Bolaget kunde blankas på utbrottet ned till en lägre lägsta, en sättupp vi hade för någon vecka sedan. Priset har sedan vänt upp och det ser nu ut som om rörelsen ned är falsk men först om tidigare toppar passeras har vi en bekräftelse på ett falskt utbrott, se grön linje i grafen ovan.

Den sättupp vi nu har för blankning är samma som de vi hade för köp mot slutet av år 2015 när den nya stigande trenden inleddes efter en bottenformation, fast omvänt.

Förra veckan fick vi veta att Västafrikanska Burkina Faso, där Semafo kontrollerar betydande guldtillgångar, vill underlätta för redan närvarande och potentiella nya investerare att utvinna guld i landet.

En översikt av tillgångarna i landet indikerar att det finns tidigare okända fyndigheter av flera metaller säger landets gruvminister Alfa Omar Dissa:

"Vi har gjort en översyn av den östra regionen, den västra och den södra, och kommit fram till en hel del mycket intressant information"

Dissa nämner tidigare okända fyndigheter av "guld, litium, nickel, en smula uran och till med spår av olja".

Guld står för nästan 80 procent av Burkina Fasos export. Det har gjort landet till Afrikas fjärde största guldproducent.

Politisk oro har till och från skrämt investerare, speciellt under den kupp som genomfördes under slutet av 2015. Den nuvarande gruvministern betonar dock att regeringen är positivt inställd till gruvbolagen.

De som redan är på plats ska få hjälp att förlänga livstiden på existerande gruvor och nya aktörer ska få hjälp med information enligt ministern.

Ett problem i branschen har varit brist på elektricitet, vilket regeringen vill lösa genom att bygga sju solenergianläggningar. Planer finns också på ett nytt värmekraftverk.

Semafo har varit verksamt i Burkina Faso sedan början av 1990-talet, bolagets största tillgång är guldfyndigheten Mana.

Denna fick i början av 2015 efter en hård budstrid sällskap av den rika fyndigheten Natougou, där produktion planeras under den andra halvan av 2018.

Tekniskt sett är det inte läge för köp just nu, speciellt inte då både guld och silver vänt ned i fallande dagstrender.

Semafo är dock ett intressant bolag att äga, varför ett köp vid 50 kr kan bli intressant, när det tekniska bekräftar.

Det är mycket bättre att vänta på en uppgång före entré, bevis på att det finns köpare som betalar höga priser och är aggressiva. Sannolikt fortsätter det då upp lite till.

Just nu ser vi istället att säljarna har övertaget, möjligen kan vi då få bättre köpsättupper längre fram och längre ned.

Rekommendation
Avvakta med nya köp, den kortsiktige spekulanten säljer istället blankt med den fallande dagstrenden.

Lappkast, köp, görs endast om kursen når 50 kr. Där uppe är motstånden åter få och svaga, upplagt för en ny våg upp på 10-30 kr.

Kontakta oss
Är det något som är oklart i vår analys eller har du frågor i största allmänhet om aktiv börshandel, behöver du kanske hjälp med val av mäklare, kontakta oss, vi hjälper gärna till!

Våra sponsorer
Öppna konto med AvaTrade här!
Öppna konto med Global Futures här!
Nya kunder erhåller alltid Börstjänarens Pluspaket, fri entré till VIP-klubben och utbildningar.

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons