VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2016-08-11
photo


Misslyckat försök i Semafo
Semafo rör sig ned från tidigare topp, nu är tidigare rekylbotten avgörande.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Trenden i gruvbolaget Semafo är positiv med en serie högre högsta och högre lägsta. Tekniska handlare kunde köpa på utbrott mot en högre högsta vid slutet av förra året, eller de efterföljande rekylerna. Det har funnits gott om tekniska sättupper för köp.

I går redovisade bolaget ett resultat efter skatt på 7,1 miljoner dollar för det andra kvartalet 2016. Justerat rörelseresultat blev 19,6 miljoner dollar (23,4) och justerat resultatet per aktie uppgick till $0.05, förväntningarna låg på $0.04.

Rapporterat rörelseresultatet blev 14,4 miljoner dollar (22,9) och intäkter från guldförsäljning uppgick till 76,6 miljoner dollar (81,5).

Aktien reagerade med att stänga lägre än öppningskursen och därmed bilda en negativ, röd dag, ned från ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp, dock under små rörelser.

Så länge kursen noteras över rekylbottnen från mitten av juli kan man behålla köpta men vid ett utbrott ned får vi en trevlig sättupp att sälja blankt på.

Den röda linjen i grafen ovan markerar den naturliga nödutgången och tillika entré för att gå kort. Noteringar därunder betyder en lägre lägsta efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp samt ett trendlinjebrott, något som bekräftar dagstrenden som negativ och därmed ger trendföljare signaler om att göra exit och byta ut köpta positioner mot blankade.

Så länge kursen noteras över tidigare rekylbotten är allt i sin ordning, det är bara om kursen går kunder 39 kr, som vi får en negativ teknisk bild.

Stoppen kan placeras på 38,50 kr.

Rekommendation
Behåll köpta men sälj och sälj blankt om tidigare rekylbotten passeras.

OBS!
Semafo-aktien är huvudnoterad i Kanada, där den största delen av omsättningen sker. I Stockholm har vi bara en liten bråkdel av omsättningen, som sker vid andra tider och med en växelkurs som beror på CAD/SEK.

Analyserna för långsiktiga investeringar bör möjligen göras på den kanadensiska kursen.

Klicka här för en graf!

När vi trejdar tekniskt efter våra modeller, utgår vi dock endast från den graf där vi tar position, dvs. tar liten, oftast ingen, hänsyn till valutakurser och noteringar på andra marknadsplatser.

 

 

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons