VECKA 23
Måndag
01
Juni
BT-annons
2017-11-10
photo


Oförändrad ränta i Nya Zeeland, blanka kiwi
Nyzeeländska dollarn stiger efter räntebesked, uppgången kan dock blankas.

NZD/USD

NZD/USD
Nyzeeländska dollarn är på väg utför mot den nordamerikanska. Just nu ser vi en rekyl upp mot den fallande trenden som är väl värd att blanka på, eftersom den kommer efter en momentumrörelse ned mot en lägre lägsta.

Optimalt vore en blankning vid den fallande trendlinjen men det går bra att börja sälja redan nu då det inte är säkert om vi får ett test. Entré kan alltså delas upp i två delar, en i dag och en vid trendlinjen. 

Den naturliga nödutgången ligger något över tidigare topp.

Under onsdagskvällen lämnade Nya Zeelands centralbank (Reserve Bank of New Zeeland, RBNZ), styrräntan oförändrad på 1,75 procent. Det var helt i linje med analytikers förväntan.

Senast RBNZ ändrade styrräntan var den 9 november 2016, då man sänkte med 25 punkter.

Centralbankschefen Grant Spencer sade att de ekonomiska utsikterna är mycket positiva och att en övergång till ett dubbelt mandat inte kommer att påverka penningpolitiken.

Spencer sade även att landets valuta är närmare en uthållig nivå.

Centralbankschefen talade också om att regeringens åtgärder väntas öka BNP med omkring 0,5 procentenheter per år och dessutom kommer att bidra till att dämpa bostadsmarknaden.

Inflationen på bostäder väntas förbli låg medan löneavtalen kan komma att addera till lönetrycket.

Biträdande centralbankschef John McDermott sade att Nya Zeeland inte har bråttom att höja sina styrräntor och inte kommer att ändra sin penningpolitiska hållning från "neutral" förrän den ser en uppgång i kärn-inflationen.

"Hittills har inte kärn-inflationen rört sig. Vi vill verkligen se att den rör sig innan vi ändrar policyhållningen på ett betydande sätt" – John McDermott

Rekommendation
Sälj kiwi blankt direkt på dagens nivå.

 

 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2