VECKA 39
Lördag
26
September
BT-annons
2017-10-20
photo


Kiwi-dollarn kraschar efter val
Jacinda Ardern blir Nya Zealands yngsta premiärminister på 150 år och landets valuta kraschar.

 

NZD/USD

Kiwi-dollar, NZD/USD
Den nyzeeländska dollarn, på plats 11 av världens mest omsatta valutor, befinner sig i fritt fall efter ett val på Nya Zeeland. Valutan sjön med två procent mot US-dollarn på bara en dag och har sedan fortsatt ned i dagens handel.

Trenden har länge varit fallande, den accelererar bara nu när "nyheten" är ute.

Den stora nyheten som fick kursen att notera en lägre lägsta var att Jacinda Ardern, 37, blir ny premiärminister. Ardern, Labour Party, blir landets yngsta premiärminister på 150 år.

Valet ägde dock rum redan den 23 september men det tog över en månad för att bilda en regering då inget parti fick majoritet. 

Den nya regeringen består av en koalition mellan Labour Party och nationalistiska New Zealand First Party. 

Stor förändringar väntas nu ske i landets invandringspolitik samt husmarknad med vissa förbud för utländska medborgare att äga bostäder (vilket kan förklara valutaraset).

Men att kursen tappat kraftigt innebär inte att det behöver vara början på en ny flerårig trend. När Donald Trump valdes till president fick vi först en positiv reaktion på dollarn för att sedan få en tvär vändning och omvärdering där dollarn istället rasat.

Därför är det så viktigt att följa trenden och inte vad man tror. Just nu är den fallande i kiwi, varför vi bör tro på ännu lägre nivåer. Men bara så länge våra medelvärden pekar ned och säljarna har övertaget.

Rekommendation
Behåll sålda, sälj mer på eventuella rekyler upp.

 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2