VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2017-11-10
photo


Oscar Properties säljer till Fast Partner
Fast Partner köper fastigheten Uppfinnaren 1 på Östermalm från Oscar Properties.

 

Fast Partner, graf från Metastock

Fast Partner
Bostadsutvecklaren Oscar Properties befinner sig i fritt fall, något står inte rätt till, vilket vi skrev om för någon vecka sedan, läs mer här!

Oscar Properties säljer nu fastigheten Uppfinnaren 1 på Östermalm i centrala Stockholm till Fast Partner för 934 miljoner kronor.

Aktiekursen för Fast Partner har reagerat positivt, se grafen ovan, medan Oscar Properties tappat något sedan pressmeddelandet för någon dag sedan.

"Värdeutvecklingen sedan förvärvet i juni 2015 uppgår till 284 miljoner kronor. Resultatet av försäljningen innebär en negativ effekt i det fjärde kvartalet om cirka 135 miljoner kronor avseende värdeförändring förvaltningsfastigheter. För räkenskapsåret 2017 uppgår resultateffekten till cirka 150 miljoner kronor i värdeförändring förvaltningsfastigheter" – Oscar Properties

Oscar Engelbert som är vd för Oscar Properties säger att bolaget hade en "högre förväntan på försäljningsvärdet baserat på de externa värderingar som tagits in".

Eftersom Fast Partner stiger och Oscar Properties faller på nyheten kan man anta att det är köparen som fick det bästa upplägget.

Fast Partner har länge rört sig sidledes och avancerar nu upp från ett stöd. Kan tidigare toppar passeras är ett köp intressant.

Rekommendation
Avvakta med både  Fast Partner och Oscar Properties. Invänta ett bättre tekniskt läge före köp dvs. en högre högsta som skulle visa på ökat intresse att äga bolagen.

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons