VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2017-11-06
photo


Storägare köper Oscar Properties i raset
Finansmannen Staffan Persson försöker fånga en fallande kniv.

Oscar Properties, veckograf från Metastock

Oscar Properties
Det stormar kring börs bostadsutvecklaren Oscar Properties som på kort tid rasat från över 90 kr till under 35 kr, något står inte rätt till. På bostadsmarknaden har vi ännu inte sett så drastiska rörelser, vilket visar att företaget ledning verkar göra något som är galet. I en vinstvarning hänvisade man till "sämre marknadsförutsättningar".

I slutet av oktober redovisade man ett resultat efter skatt på 67 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (74,8) och resultatet per aktie uppgick till 2,11 kronor (2,43).

Nettoomsättningen uppgick till 615 miljoner kronor (470), rörelseresultat blev 96,4 miljoner kronor (98,5).

Oscar Properties meddelade i samband med vinstvarningen att man intagit en mer avvaktande ställning och valt att "i nuläget inte påbörja produktion i vissa projekt".

Raset i aktien har fått insiders att köpa men deras positioner har inte varit tillräckligt stora för att hindra raset.

Det är Oscar Properties styrelseledamot Staffan Persson, som genom bolaget Zimbrine Holding, köpt 240 710 aktier. Den genomsnittliga kursen blev 37,19 kronor i en affär värd knappt 9 miljoner kronor.

Finansmannen Staffan Persson är bolaget näst störste ägare med 9,8 procent av kapitalet.

Staffan Persson var med och grundade Neonet i mitten av 90-talet och han var en tidig investerare i Unibet (Kindred). Aktieportfölj består i dag av flera större innehav som Pledpharma och Synthetic MR.

Det kan vara lockande att ta rygg och köpa med en sådan investerare men så länge kursen faller fritt är det ett tecken på att säljarna kontrollerar bolaget och då är det inget för oss.

Rekommendation
Avvakta en bättre teknisk bild före entré.

Att försöka fånga en fallande kniv kan gå riktigt illa om man inte sitter på värdefull information om hur det skall göras korrekt.

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons