VECKA 27
Onsdag
03
Juli
BT-annons
2017-11-13
photo


Vinstvarning får KappAhl i fritt fall
KappAhl närmar sig ett stöd efter fritt fall, men köp är inte att tänka på.

KappAhl

KappAhl
KappAhl vinstvarnade för några dagar sedan och aktien öppnar ned med ett större gap för att sedan fortsätta rasa. Något står alltså inte rätt till i bolaget, vår reaktion är då inte att springa in och köpa aktien in tron om att marknaden har fel eller att priset snart stöter på ett stöd.

Det är något för amatörer och lycksökare som gillar att spela på lotterier.

Något under dagens nivå har vi ett starkt stöd från tidigare noteringar, röd linje i grafen ovan. Men för att köpa i detta område måste vi först se en försvagning av den fallande trenden eller något typ av trendskifte intraday.

Vinstvarningen beror på att Kappahl tappar i försäljning. Bolaget  bedömer att rörelseresultatet för första kvartalet 2017/2018 kommer att bli lägre än första kvartalet 2016/2017 och att det uppgår till cirka 100 miljoner kronor, jämfört med 145 miljoner motsvarande period 2016/17.

"Försäljningen under kvartalet har hittills inte levt upp till våra förväntningar. Det beror framförallt på att vår pris- och kampanjstrategi i det generellt hårda marknadsklimatet i höst inte gett den effekt vi önskat" –  vd Danny Feltmann.

Avvaktande konsumtion under en varm höst minskar trafik och konvertering, vilket påverkat försäljningen.

"Med dessa insikter ser vi att vi inte anpassat vår pris- och kampanjsstrategi, vars syfte är att öka fullprisförsäljningen, tillräckligt snabbt. Framåt kommer vi utveckla vår pris- och kampanjstrategi i en takt som i högre grad anpassas till marknaden och vi fortsätter hålla en god kostnadskontroll" –  vd Danny Feltmann

Kappahls delårsrapport för första kvartalet, september-november 2017, publiceras den 20 december klockan 7.30, följt av en telefonkonferens.

Rekommendation
Avvakta, sälj och sälj eventuella rekyler upp blankt.

 
Börstjänaren