VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2014-08-22
photo


Skogsbolaget faller som en fura
Sälj Stora Enso blankt på dagens nivå.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/555555555554fred.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I slutet av juni skrev vi att dagstrenden i Stora Enso var på väg att skifta till fallande från en toppformation. Allt som krävdes var en notering under tidigare bottnar, dvs. under den röda heldragna linjen i grafen.

Under juli tog säljarna kommandot och pressade ned kursen till en lägre lägsta och dagstrenden skiftade då till fallande. I samband med utbrottet ned kunde man sälja blankt med sikte på 59 kr som första mål, vilket nåddes i början av augusti.

Stora Enso rekylerar nu upp mot den fallande dagstrenden och ger rekylhandlare chansen till entré.
För att avgöra om en rekyl är värd att trejda och för att tajma entré kan man använda sig av en modern handelsmodell som BT-kanalen.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/6t54r3efgy678huy6gt5.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
När vi lägger på BT-kanalens trendföljande indikatorer får vi en bild av starka säljare som har pressat ned kursen under det undre kanalbandet. Samtidigt bekräftar MACD-histogrammet trendstyrkan med en djup och bred botten.

Den rörelse ned som vi har sett under juli och augusti kan beskrivas som en s.k. momentumrörelse, en lägre lägsta under tilltagande negativt momentum, och då är vi intresserade av att sälja blankt på tillfällig styrka.

När vi trejdar BT-kanalen ligger entrénivån för en blankning vid 18 EMA, den vinröda linjen in mitten. Under torsdagens handel fick vi en träff av 18 EMA och därmed gavs klartecken för blankning av Stora Enso enligt BT-kanalen.

Den naturliga nödutgången ligger placerad strax ovanför tidigare rekyltopp, runt 69 kr, vid den tunna och streckade röda linjen i grafen med trendlinjer.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/h4t6yg54576y.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd- och motstånd ser vi att nästa starka stödområde ligger en bit ned, vid 50-52 kr, som får bli första målet för en blankning. Därefter kan man ta sikte mot bottnarna från 2011/12, vid 35-37 kr. 

Rekommendation
Sälj blankt på rekyl!

Entré kan göras vid 18 EMA, dvs. direkt på dagens nivå.


 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons