VECKA 17
Tisdag
23
April
BT-annons
2013-08-13
photo


Turboladdad guldaktiefond!
För första gången på ett år kan trendföljare köpa guldaktiefonden GDXJ.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__39.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
För första gånger på över ett år ser vi en högre högsta i guldaktiefonden GDXJ, det är nu tekniska trendföljare kan gå in med ett köp.

En högre lägsta i början av augusti visar att säljarna inte lyckades ta kursen till en ny lägre lägsta, en trend vi haft sedan september förra året. Med en högre lägsta ökar sannolikheten för att detta mönster fortsätter.

Det vi ser är ett tekniskt utbrott till en högre högsta, första steget vid ett trendskifte, vilket innebär risk för en falsk rörelse upp. Väntar man istället på en etablering av en ny trend dvs. ett rally upp till en ny högre topp, kan man få lite högre säkerhet i affären men till priset av att att man måste betala mer för att komma in.

Den som är försiktig inväntar således en bekräftelse på att utbrottet upp som vi nu ser är äkta och kan sedan gå in på rekyl. Trendföljare kan förslagsvis köpa en del i dag och sedan öka om det fortsätter upp.

Den naturliga nödutgången ligger tajt något under lägsta i början av augusti. Vi får således till en mycket attraktiv risk/reward-kvot i denna trejd.

http://borstjanaren.se/images/twitter077.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__40.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
Nästa starka motstånd finner vi först i området vid $70. Inunder är det fritt från starka stöd, så det gäller att hoppa av tåget om det åter vänder ned.

Det intressanta just nu är dock inte stöd och motstånd utan Fibonaccinivåerna. En uppgång mot $65 kan komma att gå snabbt och 50 procentsnivån ligger vid $96.

Vi riskerar alltså $11 och kan sikta på $20 i första vågen sedan $50.

Rekommendation
För första gången på ett år bryter guldaktiefonden GDXJ upp mot en högre topp och ger därmed tekniska utbrottshandlare möjligheten att köpa med den nya stigande trenden.

Entré kan göras direkt på dagens nivå. GDXJ är lika enkelt att handla som en aktie.

Även GDX är intressant för köp, se graf här!

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons