BT-annons
Söndag 25 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2012-10-18
photo


Stor potential i Getinge
Getinge noteras på höga höjder. Det är dock aldrig för sent att börja köpa. I dag går vi igenom aktien från dagsgraf till långtidsgraf.
GRATIS DAGLIGT NYHETSBREV!


Börstjänaren skickar varje dag ut ett nyhetsbrev till registrerade läsare, klicka här för att göra en kostnadsfri registrering!

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading_380.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Getinge inleddes detta år med en fallande trend. Lägre bottnar och toppar visar att säljarna hade övertaget under våren. Men i juli fick vi ett skifte, ett trendlinjebrott och en etablering av en ny stigande trend, köparna tog åter över spakarna i Getinge.

Men i början av augusti tappade de kraft och trenden tog en paus. Vi fick se en liten flagga, en fortsättningsformation. Utbrottet från denna blev upp när köparna tog över kontrollen för några veckor sedan. En ny högre topp bekräftade då åter trenden som starkt stigande.

Det var då vi blev intresserade av att köpa Getinge. När tidigare topp sedan återtestades som stöd tog vi in aktien till Kanalportföljen enligt strategin BT-kanalen.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading_381.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Vår sättupp är markerad med en pil i grafen ovan. Rekylen blev djupare än till 18 EMA som var vår entrénivå med den kritiska området vid tidigare rekylbotten var aldrig hotad och därmed bör man fortfarande inneha långa positioner.

I går inleddes ett återtest av tidigare topp. Köparna har ännu en gång bekräftat att de är starka. Men för att trenden skall anses som hälsosam måste de nu driva kursen upp mot en ny högre topp. Misslyckas de med det och kursen vänder ned är det tekniskt negativt. Riktigt illa blir det då om förra veckans lägstanotering passeras, det skulle säga oss att säljarna åter växt sig starka.

Enligt vår strategi BT-kanalen kan man nu säkra lite vinst och lägga resterande del i byrålådan i väntan på en eventuellt större rörelse.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading_382.png

Långtidsgraf

Långtidsgraf
Långtidsgrafen i Getinge visar att aktien redan haft en större rörelse. Men också att kursen noteras vid en ny högre topp i ett område som aldrig testats tidigare.

Detta är ett bolag som gjort köparna glada, alla ligger med vinst!

Potentialen för aktien är fortfarande hög. Det kan vara svårt att köpa på dagens nivå, det är betydligt enklare rent känslomässigt att köpa Sas, Eniro eller Nokia. Getinge har dock större chanser att fortsätta upp.

Rekommendation
Behåll köpta!

 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA