BT-annons
Söndag 25 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2012-02-09
photo


Getinge: en av de bästa
Getinge noteras vid en ny alla tidernas högstanotering. Även fast kursen mångdubblats på tio år, är aktien intressant som en investering.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys_1_198.png

Månadsgraf

Långtidsgraf
Långtidsgrafen visar att Getinge noteras på rekordhöga nivåer. Aktien har haft en fantastisk uppgång de senaste tio åren, från 25 kr till dagens nivå runt 190 kr. Vi har dock inte sett någon stark trend sedan början av 2010, då kursen sedan dess rört sig sidledes.

Eftersom priset nu tagit sig upp över tidigare toppar, kanske Getinge åter är redo för en ny trend, en ny våg upp.

Säljarna som tidigare gick in vid 175 kr finns inte kvar. De flesta som köpt Getinge ligger med vinst, varför potentialen för fortsatt uppgång är mycket god.

Det är betydligt trevligare att investera på lång sikt i aktier som Getinge, än t ex. Ericsson eller Nokia som noteras på rekordlåga nivåer. Det känns dock bättre att köpa billigt och sälja aktier som Getinge blankt. Men allt som känns bra, är oftast fel när det gäller börsplaceringar.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys_1_199.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen ser vi ett par år med sidledes rörelser och ett utbrott upp över tidigare toppar.

Detta är utan tvekan en intressant aktie för köp!

Tidigare motstånd vid 175 kr utgör nu stöd, ovanför är det som sagt fritt från hinder.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys_1_200.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
När vi analyserar dagsgrafen har vi markerat ut ett skifte i den kortsiktiga trenden. För även om veckografen konsoliderat, har vi haft kortsiktiga trender i dagsgrafen.

Rörelsen upp inleddes då i slutet av oktober när tidigare rekyltopp passerades. Sedan dess har vi sett en serie med högre bottnar och längst till höger en ny topp vid taket i trendkanalen.

Getinge är därmed kraftigt överköpt, tajmingen för köp är alltså dålig.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys_1_201.png

Dagsgraf med BT Kanalen

BT Kanalen
Då rörelsen upp till den senaste toppen var stark, är efterföljande rekyl värd att köpa på. Enligt vår strategi BT Kanalen kan Getinge då köpas vid 181 kr där 18 EMA ligger, vår entrénivå med trenden.

I grafen ovan har vi markerat ut ett köp i början av året. Vi tog då in Getinge till Kanalportföljen. Positionen är riskfri och vi har nu applicerat en släpande nödutgång som får bestämma på vilken nivå vi gör exit.

Den som köper nästa rekyl bör placera nödutgången något under januarilägsta, vilket ger oss en jättefin risk/reward-kvot, en av de bästa på Large Cap.

Rekommendation
Behåll köpta, se över nödutgången. Nya positioner kan intas om Getinge faller ned till snittvärdet för de senaste 18 dagarna, i dag 181 kr men stiger för varje dag.

 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA