VECKA 12
Tisdag
19
Mars
BT-annons
2018-03-23
photo


Slutet för Facebook?
Det fortsätter att storma kring Facebook, det är inte är för sent att blanka.

Långtidsgraf från Metastock

Facebook på höga höjder 
Det fortsätter att storma kring Facebook. För någon dag sedan tog vi upp att bolaget svajar på toppen, i samband med Cambridge Analytica-skandalen.

Långtidsgrafen ovan visar att bolaget gått spikrakt upp från $20 till nästan $200. Nu kan dock bolagets affärsmodell och lönsamhet vara hotad.

Mark Zuckerberg pratar nu om att det kan behövas fler regleringar, vilket kan innebära högre kostnader och lägre vinster.

Hur allvarligt det är kan vi inte avgöra i dag. Men en lägre botten visar att de som är mer välinformerade än oss, inte köper tillräckligt för att stötta upp bolaget. Det kan även vara som så att de säljer.

Utbrottet ned för någon dag sedan visar att intresset för att sälja ökat. Det är nu tekniska handlare kan tajma en blankning, spekulera i nedgång.

Bolaget och den tekniska bilden är så intressant att en blankning av Facebook blev denna veckans trejd, en noga utvald affär som skickas ut till de som tecknat sig för Börstjänarens veckobrev.

Klicka här för att läsa pdf-filen!

 

Dagsgraf med trendlinjeanalys, graf från Metastock

Toppformationen i Facebook
Grafen ovan visar toppformationen och utbrottet ned.

Även om man kommer in lite sent i dag, några dollar under utbrottsnivån, är det ingenting mot den möjliga utdelningen.

Potentialen är en halvering av kursen.

Starka stigande trender brukar ta paus lite då och då för att radera ut kanske 40, 50 eller till och med 60 procent av tidigare uppgång.

Klicka här på en graf som visar fallhöjden!

Sexåringen Facebook, som börsintroducerades i maj 2012, har aldrig befunnit sig i någon riktig bear-trend där priset faller kraftig. Det kan mycket väl vara så dags nu!

Vidare uppvisar de större aktieindexen svaghet. S&P 500, Dow Jones och Nasdaq 100 rasade i går ned mot tidigare lågpunkter.

Marknaden ser inte så trevlig ut just nu. En blankning i Facebook kan också ses som en hedge i en övrigt lång portfölj. 

För att Facebook skall friskna till och ge oss en trevligare teknisk bild krävs noteringar över $190, där den naturliga nödutgången för en blankning ligger.

Rekommendation
Sälj direkt på dagens nivå. Facebook kan blankas hela vägen ned mot $160. Om kursen går under $160 är man lite sent ute. Det är nu man bör gå kort.

En alternativ entré är att sälja i dag och lite till vid $160.

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons