VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2017-07-26
photo


Relativ styrka i Wihlborgs, ökade intäkter
Priset på en aktie av Wihlborgs har stigit kraftigt den senaste tiden. Rapporten visade ökade intäkter men minskar resultat.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/q3.png

Wihlborgs med trendlinjeanalys

Wihlborgs
Wihlborgs har uppvisat relativ styrka mot övriga marknaden. Medan många Large Cap-bolag faller fritt, rusar köparna till den här aktien. Första tekniska signalen för köp hade vi vid punkt 1, när kursen bröt upp över tidigare toppar från en längre bottenformation. Andra chansen för köp kom vid punkt 2, köp på rekyl, vilket vi gjorde till BT Multi-portföljen, en position som fortfarande är öppen.

Nu när vi har en stigande trend och kursen noteras vid en ny högre topp, gäller köp svaghet dvs. applicera strategier för att köpa rekyler.

Hur vi trejdar rekyler går vi igenom i kursen "Så fungerar Rekylhandel", klicka här för att läsa mer!

Den 10 juni presenterade bolaget en rapport som visade att hyresintäkterna ökade med 9 procent till 1,1 miljarder kronor, upp med 9 procent (997).

Driftöverskottet ökade med 11 procent till 810 miljoner kronor (733) och förvaltningsresultatet ökade med 12 procent till 551 miljoner kronor (493).

Periodens resultat uppgår till 892 miljoner kronor, ett resultat per aktie om 11,61 kr. Förra året presenterades ett resultat på 1,4 miljarder och 17,99 kr per aktie.

"Det är glädjande att ännu en gång kunna rapportera ett mycket starkt kvartal. Vi ser en hög efterfrågan och under första halvåret var nettouthyrningen plus 71 Mkr, varav 48 Mkr under andra kvartalet. Detta lägger grunden till en ökad intjäning framöver. Men redan nu har vi en god tillväxt där förvaltningsresultatet ökade med 12 procent under första halvåret" – Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

"Förvärvet av 165 000 m2 kontorsfastigheter i Danmark för 1,8 miljarder DKK som slutfördes under söndagen stärker dessutom vår position ytterligare på den danska marknaden. Sammantaget ser vi alla möjligheter för Wihlborgs att fortsätta leverera en lönsam tillväxt" – Anders Jarl. 

Rekommendation
Behåll Wihlborgs, sikta högt även om övriga aktier uppvisar svaghet.

Om marknaden vänder upp, föredrar vi att köpa bolag med relativ styrka såsom Wihlborgs.

 

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons