VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2017-04-27
photo


Coca-Cola kickar 1200 personer, aktier stiger
Coca-Cola stiger från en klassisk bottenformation där svaghet kan köpas.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/tt154.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Coca-Cola
Dryckesjätten Coca-Cola har bildat en klassisk bottenformation varifrån kursen nu stiger. Det misslyckade försöker att ta ut tidigare botten var ett tecken på svaga säljare, trendlinjebrottet varnade för att köparna växte till sig och när vi fick en högre högsta bekräftades trenden som positiv, vilket gav trendföljare en signal för köp.

Nu när vi har en högre topp är det rekylhandel man bör fokusera på, köp om kursen faller tillbaka.

En rapport visar att  omsättningen sjönk för åttonde kvartalet i rad, för första kvartalet 2017 med elva procent till 9,1 miljarder dollar jämfört med samma period 2016.

Som skäl för minskad omsättning anger läskjätten att påskhelgen ligger senare i år jämfört med 2016.

Nettovinsten stannade på 1,18 miljarder dollar, även det en nedgång från samma period föregående år, då den låg på 1,48 miljarder dollar.

Företaget meddelar också att man ska lansera en ny dryck, Coca Cola Plus i Japan vars innehåll, kostfiber, ska locka en allt äldre japansk befolkning.

Vidare kommer man att dra ned sin personalstyrka med 1 200 personer, neddragningar som kommer att ske under det andra halvåret i år.

Rekommendation
Köp nästa rekyl ned.

Att ta position
Coca-Cola kan enkelt handlas med Börstjänarens sponsorer AvaTrade.

BT Multi Portfölj
Följ BT Multi med 70 procent träffsäkerhet sedan år 2007, ett abonnemang som ger insyn i vår portfölj, se vinster och förluster, bra och dåliga affärer – följ vår beslutsprocess live vid entré och exit och ta rygg! Klicka här!

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons