VECKA 19
Måndag
06
Maj
BT-annons
2016-11-18
photo


Nilsson Special Vehicles fortsätter upp
Nilsson Special Vehicles redovisar nu en omsättningstillväxt på cirka 13 procent.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Veckograf

Nilsson Special Vehicles
I vår senaste analys av Nilsson Special Vehicles tyckte vi att bolaget var intressant och värt att investera i på lång sikt men inte att trejda kortsiktigt i.

Bolaget som handlas på First North, redovisar nu en omsättningstillväxt på cirka 13 procent för det tredje kvartalet till 32,9 miljoner kronor.

"Ökningen beror på att bolaget utökat sin försäljning inom segmenten transportfordon, ledningsfordon och begagnade fordon" enligt delårsrapporten.

För det tredje kvartalet uppgick Nilsson Special Vehicles kostnader till 33,3 miljoner kronor (29,4) och kostnaderna under kvartalet är främst hänförliga till mixen av produktsortimentet och valutakursvariationer.

För det tredje kvartalet uppgick rörelseresultatet till 1,8 miljoner kronor (-0,3), resultatet efter skatt blev 1,2 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet har påverkats av marginalen av produktmixen och minskning av avskrivningar samt valutakursvariationer.

Enligt praxis har Nilsson fyra veckors sommarstängt i fabriken med anledning av semestern, vilket påverkar resultatet under det tredje kvartalet.

"Under årets första nio månader har såväl omsättning som resultat ökat påtagligt sedan föregående år. Nu avser vi att avsluta året starkt" - vd Karl Justh.

Rekommendation
Behåll köpta, köp mer vid eventuell svaghet på lång sikt.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons