VECKA 16
Torsdag
18
April
BT-annons
2017-09-18
photo


Fingerprint slaktas igen
Fingerprint Cards rasar med över 20% efter vinstvarning.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/p90.png

Fingerprint Cards, långtidsgraf 

Fingerprint Cards
Det ser inte så roligt ut för ägarna av Fingerprint Cards, i dag rasar aktien med över 20 procent efter en vinstvarning.

Bolaget varnar nu för klart lägre intäkter tredje kvartalet än vad man hade räknat med.

De räknar nu med att intäkterna i det tredje kvartalet kommer att ligga i intervallet 800-840 miljoner kronor, vilket är klart lägre än vad analytikerna prognos på 1 507 miljoner kronor.

Bolaget uppger att man för närvarande upplever en avvaktande marknad och en bidragande orsak är Apples lansering.

Fingerprint hänvisar också till den svagare amerikanska dollarn men också till att produktmixen har förändrats då flertalet av Fingerprints större OEM-kunder valt att skifta till baksidesmonterade sensorer och dessa har ett lägre pris.

Långtidsgrafen ovan ger en dyster bild då alla som köpt aktien sedan mitten av 2015 ligger med förlust.

Fallhöjden är fortfarande hög, kursen kan lätt halveras i en ny panikvåg där fundamenta sätts helt ur spel. Det är psykologi som styr de kortsiktiga trenderna, inte vad VD och analytiker har för åsikter. Därför kan Fingerprint lätt nå extremt låga nivåer.

När bolaget är så billigt att det är ett fynd, kommer lägre lägsta att ersättas med högre högsta som ett resultat av en stark köpkraft styrd av välinformerade köpare.

Rekommendation
Sälj och sälj blankt.

Lyssna även till Börstjänarens webinarie där vi spekulerade i att hävstångsprodukter låg bakom bubblan i Fingerprint, lyssna här!

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons