VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2017-11-01
photo


Köpare rusar till Fingerprint
Förundersökning om grovt insiderbrott mot Johan Carlström läggs nu ned och enligt Philippe Dubois är Fingerprint ledande inom fingeravtryckssensorer.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Fingerprint Cards

Fingerprint Cards
För någon dag sedan rusade Fingerprint Cards med 11 procent och i dag är kursen upp med ytterligare 10 procent.

Grafen ovan visar dock hur lite det är!

10 procent kan låta som mycket men om man jämför med tidigare noteringar och den normala volatiliteten, är det inget speciellt i Fingerprint, bara en helt vanlig dag.

Uppgången kommer från en lägre botten och därmed finns det inget positivt i grafen.

I måndags kom "nyheten" att Fingerprintägda Delta ID:s iris-lösning är med i en smartphone från japanska Fujitsu. Det var dock en två år gammal artikel som fick nytt liv.

Lite mer positivt kanske är att Fingerprint Cards har inlett ett samarbete med NXP Semiconductors kring deras nya kontaktlösa teknologiska genombrott för fingeravtryck-på-kort.

NXP är verksamt inom säkra anslutningslösningar för inbyggda applikationer och är en leverantör av de så kallade "Secure Elements" (SEs) som används i dagens moderna betalkort.

Samarbetet innebär en "viktig milstolpe" för Fingerprint men för att det skall vara positivt nog att köpa på, krävs köp från välinformerade aktörer som är så stora att trenden i aktiens kurs skiftar till positiv.

"Vi valde Fingerprints sensorteknologi, eftersom de är ledande inom fingeravtryckssensorer med beprövad och marknadsledande strömförbrukningsprestanda. Detta möjliggör för vår lösning att vara kontakt- och batterilös" – Philippe Dubois, chef över Payment, på NXP Semiconductors

Och i dag kom nyheten att förundersökning gällande grovt insiderbrott i Fingerprint Cards och Johan Carlström läggs ned.

"Efter att ha vidtagit ett antal olika utredningsåtgärder kan vi nu konstatera att det inte räcker för ett åtal” – kammaråklagare Olof Kronlund. 

Rekommendation
Fingerprint kanske är ledande inom fingeravtryckssensorer men då säljarna har ett klart övertag i bolagets aktie, innebär det att det inte räcker med att vara ledande.

Man måste också uppvisa något som investerare gillar för att kursen skall stiga.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons