VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2016-09-30
photo


Liljedahl Group köper köpvärda Bufab
Bufab är ett trevligt bolag där alla ägare ligger med vinst och därmed bör vara nöjda och glada.

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Bufab
Bengt Liljedahl, vd för Liljedahl Group, har i år gjort betydande investeringar i handelsföretaget Bufab och är nu bolagets största ägare.

"Jag är övertygad om att det går att utveckla Bufab vidare. Bolaget har börjat skaffa sig positioner i länder i Europa och Asien. Här finns en resa att göra och den vill jag vara med och ta en aktiv del av" - Bengt Liljedahl

Liljedahl anser att bolaget har en spännande affärsmodell och en bra position på sin marknad.

Aktiens utveckling har varit trevlig sedan noteringen 2014 på Stockholmsbörsens Mid Cap-lista. Nästan alla ägare ligger nu med vinst, då priset noteras nära en ny alla tiders högstanotering.

Klicka här för en långtidsgraf över Bufab!

Bufab är småländsk och erbjuder lösningar för inköp, kvalitetssäkring och logistik med fokus på fästelement, dvs. skruvar och muttrar.

Bolaget har egen tillverkning av produkter i rostfritt stål.

Liljedahl Group började köpa Bufab-aktier i början av 2016, en position som nu utgör 14 procent av antalet aktier i bolaget.

"Det här är ingen finansiell placering, vi är industriella och långsiktiga ägare. Det är därför jag tagit plats i styrelsen och räknar med att spela en aktiv roll där" - Bengt Liljedahl

Med tanke på att priset noteras nära en ny alla tiders högstanotering känns det lockande att ta rygg på Bengt Liljedahl. Som tekniska handlare kan vi tajma entré med tidigare toppar och bottnar, se grafen ovan.

Köp kan göras om vi får en ny högre högsta, noteringar över den gröna linjen. Nödutgången ligger sedan vid den röda linjen något under tidigare botten.
 
Bufab har köpt bolag både i Storbritannien och Nederländerna.

"Det finns betydande stordriftsfördelar att göra och en internationell expansion är en del av det. Här hoppas jag kunna spela en aktiv roll." - Bengt Liljedahl

Det som skulle kunna tala mot ett köp är att Bufabs grundare Hans Björnstrand halverat sitt innehav det senaste året. Om det säger Liljedahl:

"Vi känner varandra sedan 30 år, jag är medveten om bakgrunden till varför han säljer och vet att det inte har något med hans syn på Bufab att göra."

Rekommendation
Behåll köpta, köp mer eller inta en ny position om priset stiger till en ny högre topp.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons